Mange års kamp for at Fiats CNG-biler (Compressed Natural Gas) til Danmark er kronet med held. Som det stort set sidste land i Europa, har de danske politikere set ideen med at også transport-enheder kan køre på naturgas og på sigt biogas, der er helt CO2 neutralt.

Det er regeringens nye energiforlig, der blev nøglen til at starte CNG-bilerne op. Forliget i Folketinget betyder midler til  udbygning af infrastrukturen for gas i Danmark.

Dertil kommer et ændret afgiftssystem, som betyder at gasbiler har det samme fradrag i registreringsafgiften, som dieselbiler har i dag.

Italien på første-pladsen
Italien er formentlig det største marked for CNG biler i Europa med over en million biler på gaden – og Fiat er dermed nok Europas største producent af gasbiler – så Fiat kan tilbyde nærmest samtlige modeller i koncernen med naturgas, hvis man fratrækker mærker som Ferrari og Maserati. Det kan være det kommer – men nok ikke som Van’s.

Den nye politiske situation betyder, at Fiat indenfor få måneder tilbyder både personbils-programmet fra Panda til 500L – og nærmest hele paletten af erhvervsbiler med CNG gasmotorer – fra Punto Van til Ducato.

Gastankene stjæler ikke plads
CNG bilerne har gasbeholderne placeret under vognbunden, så de ikke stjæler plads fra varerummet.

En CNG-bil er teknisk udstyret med en forstærket benzinmotor, som så kører på gas.

Udover gasbeholderne er der som regel en 15 liters benzintank som reservetank, så man ikke kører tør for gas, hvis man kører i et område med få gas-tankanlæg.
 
Sænker CO2 udledningen
”Hos Fiat hilser vi ændringerne velkommen og er glade for, at det danske marked endelig er klar til tage imod den miljørigtige biogas, for det betyder, at vi kan være med til at sænke CO2-udledningen på biler i Danmark, samtidig med at vi kan tilbyde forbrugerne et stort udvalg af modeller til konkurrencedygtige priser,” siger Steffen Holm, pressechef i Fiat Group Automobiles Denmark.

Fiat Professional har formentlig også det bredeste udvalg af CNG-varebiler på markedet.

Punto Van CNG til 100.000 kr.
”Priserne er ikke fastlagt i skrivende stund, men inden længe vil Fiat præsentere udvalg og priser. Allerede nu kan man  eksempelvis tilbyde en Punto Van med CNG-motor fra 100.000 kr. plus moms, siger Steffen Holm.

I dag findes en naturgastank hos Naturgas Fyn i Odense, i nærheden af Skive er et naturgasanlæg med tankningsmuligheder også på vej – og e-on Danmark åbner to-tre anlæg i første omgang på Amager og i Københavns vestegn.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk