General Motors vil først bygge rent elektriske pick-up trucks og derefter elektriske SUV modeller. El-eventyret begynder allerede i slutningen af 2021.

Derfor investerer bilgiganten nu 15 mia. kroner i ombygning af deres Detroit Hamtramck fabrik – en fabrik, der blev åbnet i 1985 – og hvor der i dag bygges Chevrolet Impala og Cadillac CT6 benzinslugere. Fremover skal den kun bygge elektriske køretøjer.

Derefter følger GM’s første selvkørende bil ”Cruise Origin” – som blev vist for første gang i San Fransisco forleden.

Første af mange elbiler

Mark Reuss, præsident for GM, fortalte ved et møde med staten Michigans politiske top, at GM nu tager et stort skridt en fremtid med rent elektriske biler.

Den elektriske pick-up bliver blot den første af mange elektriske pick-up trucks fra Detroit-Hamtramck fabrikken de nærmeste år.

I dag er der 900 medarbejdere på fabrikken, men når fabrikken er fuldt udbygget taler vi om 2.200 medarbejdere.

17 mia. kr. til batterier

GM vil fremadrettet investere yderligere over 5,5 mia. kroner i ny indretning af fabrikken i forbindelse med den første el-pick-up.

I mere end et år har GM lovet at investere over 17 mia. kroner for at bygge nye elbiler på Orion fabrikken, hvor GM producerer batterier.

Dertil kommer ny male-faciliteter og opdatering af både samlebånd og karosseri-linjer med ny teknologi og nyt maskiner.

Partner med LG Chem

Koreanske LG Chem er partner med GM på batterisiden – og herfra har man investeret over 15 mia. kroner for at producere battericeller til i første omgang den nye pick-up på en fabrik i Ohio.

Med til at få GM til at beslutte den store investering er også politisk og økonomisk støtte fra staten Michigan – som sikrer staten dens fremtidige rolle som nøglespiller i elbil-udviklingen i amerikansk bilindustri.

I tomgang under ombygning

I begyndelsen af ombygningen af fabrikken i Detroit-Hamtramck vil der blver arbejdet i ét skift – derfor vil produktionen gå i tomgang i mange måneder fra begyndelsen af februar indtil ombygningen er gennemført.

Fabrikken har produceret mere end fire mio køretøjer siden åbningen i 1985.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk