Volkswagen Caddy vises i en helt ny udgave officielt i næste måned – den 20. februar – og der er store forventninger til den kompakte varebil, der kommer i femte generation.

Den nye Volkswagen Caddy, som ikke har selv den mindste skrue fælles med den nuværende Caddy – ifølge fabrikkens oplysninger.

Varebil og personbil

Det er klart nok varebilen, der har størst fokus her på redaktionen – men den vises samtidig som personbil.

Begge fås i to akselafstande – med lang akselafstand kendt som Caddy Maxi. Men akselafstanden i den korte udgave bliver længere end i dag.

Flytte reoler

Hvilke modeller, der kommer i den nye Caddy-serie, er ikke meldt ud. Men de fleste nuværende Caddy-ejere kan formentlig flytte deres reoler over i den nye udgave. Bilen bliver super funktionel – og kan vel stadig bestilles med firehjulstrækket 4Motion.

Allerede nu er der meldt ud, at Caddy på sigt også dukker op i en eludgave, men både benzin-, diesel og gasudgaver ventes lanceret.

DNA fælles med nuværende Caddy

Selv om de seneste tegninger viser en bil, der har DNA fælles med Caddy i dag, så har man designmæssigt ændret lidt. Bl.a. bliver taglinjen let faldende.

Udstyret omfatter LED lysteknik – og lygter, der linjemæssigt går over i siden på bilen. Bagtil bliver der tale om helt nyt design med lygter i hele bilens højde. Læssehøjden vil fortsat være lav. Bilen vil også være længere og bredere.

Flere assistent-systemer

For personbilsudgaven er der tale om en mere sporty bil med lidt kortere akselafstand og mulighed for en stort panorama-glastag.

Caddy i femte generation vil også få flere assistent- og sikkerhedssystemer end i dag. Det gælder bl.a. connectivity. Man er altid forbundet, når man kører i den nye Caddy.

Volkswagen Caddy produceres i Poznan i Polen.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk