Storbyer drukner i trafikkaos – og det betyder forsinkelser i levering af varer til butikkerne i bycentre. Lastbiler og varebiler kan ikke komme frem uden forsinkelser.

Det har fået transport- og logistikvirksomheden TNT, der også er kendt for kurértransport, til at gennemføre et forsøg med alternativ transport her i juni måned i London.

I samspil med et godstog klarede el-varebiler i løbet af en nat levering af flere tons pakker i Londons indre by.

Grønne fragtkoncepter
Transportvirksomheden TNT Express har gennem en årrække afprøvet nye, grønne fragtkoncepter til travle storbyer i Europa. – senest natten mellem 4. og 5. juni i år, hvor TNT i samarbejde med Transport of London, Colas Rail og Network Rail testede en helt ny model for miljøvenlige leverancer til kunder i London City.

Slut-leveringen forgik med varebiler, der alle var el-drevne – bl.a. ombyggede Fiat Ducato og Ford Transit biler.

Forsøget blev indledt med særtog fra Rugby nordvest for London. Ombord var flere tons forsendelser fra to af UK’s førende forhandlere af VVS-udstyr og kontorartikler, Bristan og Staples.

Sorteret på perronen
I løbet af natten ankom toget til Londons Euston Station. Her blev de mange forsendelser sorteret ved perronen og derfra leveret til hundreder af butikker og forhandlere i den britiske hovedstad via de elektriske varebiler.

”Vi har interesseret fulgt forsøget med at genintroducere toget som et centralt element logistikkæden ind til storbyer. Testen i London giver os spændende, ny viden om, hvordan skinnebåret transport måske kan være med til at løse udfordringer omkring trafiktæthed og luftforurening i storbyers centrale gader om dagen,” siger Susanne Vatta, adm. direktør i TNT Danmark.

Forsøget i London er det første i en række af projekter, som TNT Express iværksætter for at fremme mere bæredygtig leveringer i storbyers centrale områder.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk