2.000 elektriske Ford E-Transit har det tyske postvæsen – Deutsche Post DHL Group – bestilt hos Ford.

Aftalen omfatter lande i hele Europa – inklusive Danmark – og nu er de første 14 af slagsen leveret til den danske afdeling af DHL.

Det skete forleden i Aarhus, hvor bilerne blev leveret af Fords lokale forhandler – Via Biler. Og ceremonien blev fejret med både blomster og klapsalver – med repræsentanter fra Ford og DHL.

DHL har mange el-køretøjer

DHL er i forvejen kendt for at benytte elektriske køretøjer – ikke mindst i hjemlandet Tyskland, hvor virksomheden også benytter elektriske lastbiler i deres logistik- og transportopgaver som led i overgangen til en elektrisk flåde.

DHL har et mål om, at 60 pct. af deres bilflåde skal være fuldelektrisk inden udgangen af 2023.

”Vi er meget glade af at være en del af DHL’s elektriske rejse med vores Ford E-Transit og forhåbentlig med endnu flere elektriske Ford modeller i fremtiden,” siger Niels Holst Christensen, Fleet Manager, Ford Danmark.

Færdig-opbygget på fabrikken

For at imødekomme den store efterspørgsel fra DHL er varebilerne for første gang færdigopbygget på fabrikken i Tyrkiet med den nødvendige indretning i bilerne.

Det betyder at varebilerne herefter kan distribueres direkte ud til DHL i hele Europa i stedet for at skulle forbi en opbygger inden.

Ford leverede de første biler til DHL rundt om i Europa i slutningen af 2022 – og fortsætter fremover.

Elektrisk Transit Custom i år

Flere elektriske varebiler fra Ford er på vej – og senere i år lanceres den elektriske udgave af Danmarks mest solgte varebil i flere år – Ford Transit Custom. Den havde verdenspremiere på IAA transportmessen i Hannover sidste efterår.

En elektrisk minivan fra Ford ventes også lanceret indenfor et par år.

Fords første elektriske varebil i nyere tid – den elektriske Ford E-Transit – er Ford-koncernens første 100 procent elektriske varebil, der blev lanceret i foråret sidste år.

Ikke Fords første el-varebil

Man har dog tidligere forsøgt sig med en elektrisk udgave af den tidligere Transit Connect – bl.a. i Storbritannien og Nordamerika.

Men den kom en “postgang” for tidligt. Til gengæld er timingen bedre nu.

For allerede inden de første varebiler rullede af samlebåndet, lå der mere end 5.000 europæiske bestillinger i ordrebogen.

Strømline kundernes forretning

”E-Transit er lig med et kvantespring for varebilskunderne. Den elektriske drivlinje, kompromisløse kapacitet og samspillet med Ford Pro (red: Fords erhvervs- og flådestyringskoncept) vil strømline kundernes forretning og øge deres produktivitet, når de overgår til fuldelektriske flåder.”

Det udtalte Hans Schep, general manager, Ford Pro i Ford Europa, i forbindelse med lanceringen af E-Transit sidste år.

Et bedre overblik

Ford E-Transit hænger uløseligt sammen med det verdensomspændende Ford Pro-koncept, der giver varebilskunderne et endnu bedre overblik over deres flåde.

Ford Pro hjælper varebilskunderne med alt fra service, software og finansiering, hvilket blandt andet er med til at øge hver enkelt varebils oppetid og reducere omkostningerne.

I overgangen til en elektrisk flåde, hjælper Ford Pro desuden varebilskunderne med en række service-forhold, der gør overgangen mere overskuelig – for eksempel ved at tilbyde opladningssupport i form af Ford Pro Charging.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk