Volvo FM har verdenspremiere i Göteborg i næste uge, men onsdag havde den et kort ophold i Danmark – efter at have kørt fra Barcelona for to uger siden.

Her fik de to svenske chauffører Christer Ehn og Pether Gutenius et kort hvil, inden de torsdag kører videre til Sverige. De har været under vejs i to uger siden starten i Barcelona.

Lang tur bag rattet
Christer Ehn, som er ingeniør fra Volvos produkt udvikling, har kørt hele turen fra Barcelona via Frankrig, England, Holland, Belgien, Tyskland til Danmark.

Han skal videre til Sverige og Norge, inden bilen præsenteres officielt på tirsdag i næste uge.

Pether Gutenius er fra Volvos presseafdeling. Han har “kun” kørt med den seneste uge.

I paparazzi atil
Der kører to FM’er i Europa – og i bedste paparazzi stil ville den første, der spottede bilen og sendte et foto til Volvo i Göteborg, blive inviteret til Volvo Trucks hovedstad for at prøve bilen i virkeligheden. Fotografen er fundet – og nu vender bilerne tilbage.

De startede begge samtidig i Barcelona for to uger siden. Den ene bil kørte rundt i Vesteuropa og er nu i Danmark. Den anden bil kørte østover og er i dag i Baltikum. Den skal videre til Finland og Sverige inden den 19.

Kun foto udvendigt
Onsdag ankom bilen til Titan Lastvogne i Karlslunde, hvor der var mulighed for at se og fotografere bilen – men kun udvendigt.

Transportmagasinets redaktør Jesper B. Nielsen fik lov at se ind i førerhuset, men fordi det ikke var helt færdigudviklet var fotografering forbudt – men han kan sige så meget, at rattet og instrumentbrættet var umiskendeligt inspireret af den nye FH. Instrumentbrættet havde samme runding, men er knap så langt.

På et helt nyt niveau
Hvad ved han om den nye FM? Ikke særlig meget. Volvo er meget sparsom med oplysningerne, men Volvo-direktør Claes Nilsson har tidligere udtalt, at den nye FM vil bringe chaufførerne op på et helt nyt niveau med hensyn til køreegenskaber og førerhusmiljø.

Volvo FM vil være udstyret med Volvo Dynamisk Styring, der kombinerer konventionel hydraulisk servostyring med en elektronisk styret elmotor, der er monteret på styrehuset.

Se de mange billeder
Med dette system kan chaufføren ubesværet styre lastvognen ved lave hastigheder, og samtidig opnås der en enestående retningsstabilitet på åben vej.

Vi ved ikke mere – men man kan nyde de mange billeder, at der blevet taget af bilen de seneste to uger på www.volvotrucks.com/paparazzi

 

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk