Toyota Hilux går ind i 2024 på førstepladsen over pick-up modeller i Danmark med 283 solgte enheder i det forgangne år.

Med 283 nyregistrerede biler i 2023 har Hilux ikke blot øget salget med 64 procent sammenlignet med året før. Markedsandelen for Hilux er også steget og ligger nu på 34 procent.

Der stod dermed Hilux på over hver tredje nyregistrerede pickup i Danmark sidste år.

3.5 tons på krogen

Kampen mod Fords Ranger-udgaver blev vundet med en lille margen, da Ranger opnåede salg af 267 enheder.

Begge bilmodeller bygges primært til det europæiske marked på to bilfabrikker i Sydafrika.

Hilux er en rigtig arbejdshest og må laste op til 1.000 kg og trække op til 3.500 kg.

500 Nm i topmodellen

Den kan i Danmark fås med enten 2.4-liters eller 2.8-liters turbodieselmotor.

Det er især den sidstnævnte og kraftigste udgave med 204 hestekræfter og et drejningsmoment på 500 Nm, der er populære herhjemme. Tre ud af fire nyregistrerede Hilux var i 2023 således med den største motor og automatgear.

Vi har senest kørt i 2024-udgaven af Hilux med GR opsætning i Grækenland som medlem af den internationale Pick Up of the Year jury. Bilen er i Danmark senere på året.

Begyndte i 1968

Bilen markerer sig stærkt over hele verden og indskriver sig med over 20 millioner solgte biler som én af verdens bedst sælgende pickup nogensinde.

Hilux er kendt som den mest legendariske pick-up model gennem årene.

Den er bilen, som ikke giver op.Hilux har siden introduktionen af den første generation i 1968 markeret sig som en af de mest hårdføre og pålidelige biler i sin klasse.

Top Gear måtte opgive

Flere vil sikkert huske bilens præstation og udødeliggørelse i det populære britiske BBC tv-program Top Gear, hvor værterne bl.a. druknede bilen, satte ild til den – og satte den på toppen af et højhus, lige før det skulle sprænges i luften.

Men de måtte opgive. Hver gang lykkedes det for Top Gears journalister efterfølgende at få bilen startet og køre derfra – efter at have hevet lidt i de ramponerede skærme.

Dakar Rally vinder

Derudover gør en specialudgave af Toyota Hilux sig hvert år bemærket i det legendariske Dakar Rally, hvor bl.a. biler, lastbiler og motorcykler skal forcere noget af det mest udfordrende terræn i verden.

Toyotas motorsportsafdeling ”TOYOTA GAZOO Racing” har vundet Dakar Rally med Hilux de seneste to år, og kører her i januar for sin tredje sejr i træk og i så fald fjerde i alt.

En Hilux uden emissioner

Toyota arbejder på at introducere andre motorteknologier i Hilux dels for at reducere og dels for helt at eliminere emissionerne under kørslen.

Til sommer introducerer Toyota bl.a. en mildhybrid-udgave af Hilux, hvor et 48-volt hybridsystem vil bidrage positivt til den effektive drivlinje.

Tester Hilux på brint

Samtidig er ingeniører fra Toyota Motor Europe i fuld gang med at teste ti brintbaserede prototyper af Hilux i England med en forventet rækkevidde på over 600 km, og hvis eneste udledning under kørslen er vand.

Det sker som led i Toyotas multiteknologiske strategi, der handler om, at der skal et samspil af flere teknologier til for at reducere CO2 fra transportsektoren så hurtigt som muligt.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk