Ford Pro, der er Fords sektion for erhvervskøretøjer, introducerede på transportmessen i Birmingham i sidste uge deres samarbejde med Lighthouse Construction Industry Charity og bygningskonstruktørerne Balfour Beatty.

Målet er at sætte fokus på mental sikkerhed som et lige så vigtigt parameter som sikkerhed.

I Storbritannien er arbejdere i byggebranchen tre gange mere tilbøjelige til at tage deres eget liv – end dem i andre sektorer. Det er faktisk en industri, hvor to arbejdere hver dag dør af selvmord – ifølge Office for National Statistics.

Synlig hjælp og støtte

”Det er en forfærdelig statistik, og derfor vil Ford hjælpe med at gøre hjælp og støtte mere synlig for dem, der har brug for det,” siger Hans Schep, chef for Ford Pro i Europa.

Det sker bl.a. ved hjælp af en flåde af Ford Transit køretøjer, som virker som mentale sundheds-støttekøretøjer.

Omkring halvdelen af chaufførerne i Storbritannien og Irland, der kører i Ford Transit, arbejder i byggeriet. Ford tegnede sig desuden for næsten hver tredje nye erhvervsbil, der blev solgt i Storbritannien i løbet af 2021.

Ved ikke de kan få hjælp

På trods af omfattende fysiske sikkerhedsforanstaltninger, der er truffet for at beskytte arbejderne på stedet, tager bygningsarbejdere i Storbritannien og Irland deres eget liv, uvidende om den hjælp og støtte, der er til rådighed.

“Denne kampagne er enormt vigtig for Ford og fremhæver vigtigheden af mental velvære sammen med fysisk velvære på byggepladsen”, sagde Mandy Dean, direktør for Fords erhvervskøretøjer i Storbritannien og Irland.

Kampagnen “Gør det synligt” følger op på Fords lancering af “Elephant in the Transit” fra 2018, hvor den skabte opmærksomhed om selvmord blandt chauffører.

Kan tale fortroligt

Dette seneste initiativ har til gode at give rådgiverne mulighed for at komme ud på byggepladserne med plakater på stedet, der matcher vestens farver. Disse plakater vil lede arbejdere til et sikkert sted at tale fortroligt, så flere nemt kan søge hjælp.

Køretøjerne er bemandet af Lighthouse Clubs on-site team, der alle er specialuddannede i mental førstehjælp.

“Alt for længe har bygge- og infrastrukturindustrien behandlet mental sundhed som den dårlige fætter til fysisk sundhed. Vi skal ændre denne utroligt forældede opfattelse – og hos Balfour Beatty fortsætter vi med at lede anklagen,” fortæller Heather Bryant, direktør for sundhed, sikkerhed og miljø hos Balfour Beatty.

Der er ikke forlydender om lignende foranstaltninger i andre europæiske lande.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk