Den landsdækkende el-installatør EL:CON fortsætter investeringerne mod en mere eldrevet vognpark med tilførslen af 25 nye Mercedes-Benz eVito el-varebiler.

Det sker gennem et trepartsinitiativ mellem Mercedes-Benz forhandler Ejner Hessel, leasingselskabet Arval og EL:CON, der vil gøre el-varebilen til et konkurrencedygtigt alternativ.

Gennem de seneste år har installationsvirksomheden EL:CON arbejdet med energioptimering og rådgivning til kunder om succesfuld omstilling til de bedste klimaneutrale løsninger ved hjælp af teknologi og digitale services.

Begyndte med elbiler i fjor

Som led i EL:CONs eget bidrag til den grønne omstilling sendte virksomheden sidste år som de første i branchen de første 100 procent el-drevne varebiler på gaden.

Elbilerne har været en intern succes, der giver værdi i de bynære områder og stor tilfredshed hos medarbejderne.

Derfor er det ifølge Jesper Knudsen, administrerende direktør i EL:CON, også naturligt at investere yderligere i en eldrevet vognpark. Det sker med tilførslen af 25 nye elbiler, der fordeles rundt i afdelingerne på tværs af landet.

Langt med grøn omstilling

“Vi er kommet langt inden for grøn omstilling og energieffektivitet. Det næste naturlige indsatsområde har været at kigge på vores vognpark, hvor vi allerede har taget de små spæde skridt i en mere energivenlig retning. Det har hele tiden været ambitionen, at vi løbende skal bygge ovenpå det samlede antal af elbiler som erstatning for diesel- og benzinbiler, fordi vi mener, at det er vigtigt, at vi virksomhed påtager os det ansvar at presse på udviklingen,” siger Jesper Knudsen.

Han peger på, at der sker der store teknologiske fremskridt, så elbilerne bliver fortsat mere konkurrencedygtige.

Treparts-initiativ

”Jeg tror på, at el-arbejdsbiler er fremtiden, og at de kan blive et reelt alternativ til de biler, der kører rundt i dag, men det kræver fortsat, at hele værdikæden arbejder mod det fælles mål.”

Jesper Knudsen nævner, at det gennem treparts-initiativ mellem leasingselskabet Arval, Mercedes-Benz forhandler Ejner Hessel og EL:CON er lykkes el-varebilen at nærme sig et konkurrencedygtigt alternativ.

”Omstillingen er på vej, og hos Ejner Hessel tror vi på, at 2020 er året, hvor vi vil se flere el-varebiler på gaden. Produktionskapacitet og deraf leveringstider er en udfordring ved bilfabrikkerne, men Mercedes er langt fremme, og vi kan levere biler allerede nu,” siger salgsdirektør Steen Hessel fra Ejner Hessel.

Støtte den grønne agenda

Det samme gælder for Ejner Hessels værksteder, hvor personalet er uddannet og klar til at tage imod eldrevne biler

”Vi vil rigtig gerne være med at støtte den grønne agenda og flytte bilflåderne i en mere grøn retning. Hvis vi skal leve op til vores forpligtelser og politikernes visioner, er det afgørende, at vi som virksomheder går sammen om initiativer som dette og sammen tør sætte retningen for fremtidens grønne mobilitetsløsninger,” siger Andreas Knudsen, kommerciel direktør i Arval.

Mercedes-Benz eVito kan køre op til 150 km på en enkelt opladning. Med en ladeeffekt på op til 7,2 kW oplades eVito fra 0- til 100 procent på cirka seks timer.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk