ITD, Brancheforeningen for den danske vejgodstransport, er utilfredse med den hetz, som kører mod udenlandske vognmænd og deres chauffører. Nu melder adm. dir. Jacob Chr. Nielsen ud, at der må en mere saglig debat på banen.

”Lad os sammen starte en saglig og fremadrettet debat om vejtransportens markedsvilkår frem for at bruge krudtet på udokumenterede påstande om udlændinges ulovligheder, siger Jacob Chr. Nielsen.

Han er faret i blækhuset på grund af fagbevægelsens påstande om ulovligheder hos de udenlandske lastbiler  – han så gerne en saglig og fremadrettet debat om branchens markedsforhold.

Svensk kontrol med APP
Mange danske  eksportvognmænd benytter udenlandske chauffører til transport af kundernes varer efter reglerne om cabotagekørsel, og her mener bl.a. 3F at der sker mange overtrædelser af reglerne, som ved fremmede lastbilers kørsel ind i landet efterfølgende tillader tre ture indenfor landets grænser, inden de skal køre ud igen.

En svensk kontrol blandt svenske vognmænd ved hjælp af en ny APP har vist mange ulovligheder, som bl.a. 3F også mener foregår herhjemme.

”Senest føg beskyldningerne gennem luften i et indslag i DR’s TV-Avisen forleden, siger Jacob Chr. Nielsen.

Ulovligheder skal bekæmpes
Han er enig i, at ulovligheder skal bekæmpes.

”Folketinget har sat penge af til ekstra politikontroller. De viser et meget lavt omfang af overtrædelser af markedsreglerne.

ITD-direktøren udtaler til Transportmagasinet, at danske chauffører og vognmænd har gyldne chancer for at skabe job og vækst sammen.

Fremadrettede muligheder
”Det kræver, at blikket hæves fra de negative enkeltsager og til de fælles, fremadrettede muligheder, siger han til bladet.

Han mener, at fagbevægelsen helt bevidst politiserer gennem en vedvarende forfølgelse af de udenlandske lastbiler i medierne. Det foregår med disrespekt for retssystemet, de officielle statistikker og det indre marked.

”Fagbevægelsens tilgang udtrykker i bund og grund foragt for de demokratiske grundprincipper, siger Jacob Chr. Nielsen.

1,7 pct. ulovlig kørsel
De seneste kvartalstal fra politiets kontroller melder om 1.324 kontrollerede udenlandske lastbiler og 23 tiltaler for ulovlig indenrigskørsel. Det svarer til 1,7 procent af de kontrollerede biler.

”Ved nylige tungvognskontroller har politiet ifølge de foreløbige meldinger heller ikke fundet mange overtrædelser af markedsreglerne, siger Jacob Chr. Nielsen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk