Iveco Daily blev en sikker vinder af prisen Van of the Year 2015 – med 98 point foran Mercedes-Benz Vito med 68 point.

På de næste tre pladser kom Ford Transit 2 Tons med 44 point, Fiat Ducato/Citroën Jumper/Peugeot Boxer med 35 point og Renault Trafic/Opel Vivaro med 34 point.

Det er 23 europæiske jurymedlemmer af Van of the Year juryen, der står bag prisuddelingen, der første gang løb af stablen i 1992 med VW Transporter T4 som vinder.

2014 har været en varebilsår som aldrig før. Otte nye varebiler er blevet præsenteret – alle meget moderne, sikre og velkørende varebiler.

Grundet de mange kandidater valgte juryen at nominere fem biler, hvorved tre biler gled ud.
Det var Fords lille varebil Courier, som med mulighed for den prisbelønnede EcoBoost benzinmotor, fornemme køreegenskaber og en god pladsudnyttelse i varerummet trods sin kompakte form – med plads til en europalle – er et hit i byens trafik.

Dernæst sagde vi så farvel til Renault Master og Opel Movano, som må kaldes et større facelift – men med nye og særdeles smidige 2,3-liters dobbelt-turbo dieselmotorer. Men også en opdateret kabine og nyt front-design gør bilerne værdige til at være med i kåringen.

I indledende runde gled også Nissans nye og meget overbevisende eNV 200 el-varebil ud. En ny bil – men sammensat af karosseriet fra dieseludgaven af NV 200 og el-teknologien fra personbilen Leaf, verdens mest producerede elbil. eNV 200 imponerer i bytrafik, hvor den kører fra de fleste andre varebiler.

Ved samme leglighed lev prisen for Truck of the Year 2015 kåret – det blev Renaults T-serie.
Prisen for Bus of the Year gik til MAN City GL, der er den første naturgas/biogasbus, der har fået prisen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk