Svenske Anders Hedin – grundlægger af Hedin Mobility Group AB – kommer i fremtiden til at stå for salg og eftermarkeds-aktiviteter af Ivecos lastbiler og varebiler i Norden.

Iveco Group netop meddelt, at der er indgået hensigtserklæring med Hedin-gruppen, der herhjemme er kendt for salg af Renault personbiler.

Salg og service af busser, finansielle tjenester og andre dele af koncernens forretning fortsætter dog i Iveco regi.

30 nordiske forhandlere

I dag bliver Iveco-koncernens produktsortiment af erhvervskøretøjer i Norden solgt og serviceret via 39 forhandlere og over 100 værksteder.

Herunder hos Iveco-ejede forhandlere i Sverige (Göteborg og Helsingborg), Norge (Bærum), Finland (Espoo) og Danmark (Odense) – som også dækker eftersalgsservice og distribution af reservedele.

Dette netværk bliver en del af Hedin Mobility Groups internationale forhandlernetværk, der består af 270 forhandlere, som sælger 46 brands i 13 lande.

Klar ved udgangen af i år

Med forbehold for myndighedernes godkendelse forventes transaktionen at være gennemført ved udgangen af 2023.

Iveco garanterer, at den nye politik vil sikre en vellykket fortsat udvikling for sine medarbejdere, brands og produkter.

Altså vil Iveco sikre fremtiden for sine nuværende medarbejdere.

Øge tilstedeværelsen

Gerrit Marx, administrerende direktør for Iveco Group, udtaler, at man i Iveco koncernen er glade for, at man har fundet en partner, der kan give os en øget tilstedeværelse i hele Norden.

I dag er det især i Danmark, hvor Iveco sælger sine tungeste lastbiler – mens det mest er varebilen Daily, som sælges i det øvrige Norden.

”Samarbejdet med en ambitiøs virksomhed som Hedin Mobility Group, der har vist en bemærkelsesværdig markeds-penetrationsevne, vil øge produkternes succes for alle vores modelrækker,” siger Gerrit Marx.

Med elektrisk drivline

Og her tænker han fremadrettet på modeller med elektrisk eller alternativ drivlinje.

”Denne udvidelse er helt i tråd med vores strategi om at fremme et komplet udbud af produkter og tjenester i Europa – til gavn for slutkunder, forhandlere og alle vores interessenter,” siger Gerrit Marx.

Byder Iveco-staben velkommen

Anders Hedin er glad for muligheden at indgå dette strategiske partnerskab med Iveco Group – et af verdens førende virksomheder inden for vejtransport.

”Denne transaktion udgør flere milepæle for vores koncern – dels udvidelse af vores distributionsforretning til at omfatte mellemtunge og tunge lastbiler – som er det første salg af Iveco erhvervskøretøjer i Norge – og vores første egen detailvirksomhed for køretøjer på det danske marked. Og samtidig vil vi byde Ivecos nordiske medarbejdere velkommen til Hedin Mobility Group,” udtaler Anders Hedin.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk