Når dørene åbner til Transport 2023, er det med to nye elektriske deltagere. Iveco har nemlig varevognen Iveco eDaily og den tunge amerikanske lastbil Nikola Tre med på messen.

Det er første gang, at køretøjerne – som havde officiel premiere på IAA messen i Tyskland i fjor – vises i Norden.

Iveco’s øgede fokus på elbiler kommer som svar på det stigende krav til en mere miljøvenlig transportbranche – samt et ønske fra markedet om eldrevne køretøjer.

Efterspørger el-køretøjer

”Tiden og branchen er moden til elbil-løsninger. Derfor er det oplagt at vise vores svar på elektriske biler frem for vores kunder, for forhandlernetværk og andre interesserede,” siger Kåre Neergaard – Business Line Manager Light, Medium & Heavy Trucks hos IVECO North Europe og Baltics.

De to el-køretøjer henvender de sig til forskellige målgrupper med forskellige udfordringer. – men de tjener det samme slutmål.

”De giver begge kunderne den elektriske bil uden at gå på kompromis med den kvalitet og komfort, som kunderne kender så godt fra Iveco. Nu kan deltagerne på messen se vores el-løsninger med egne øjne,” siger Kåre Neergaard.

Samarbejde med E.ON

Tidligere på måneden kunne Iveco så fortælle, at de har indgået et større samarbejde med E.ON om ladeløsninger i Skandinavien.

Energiselskabet skal assistere Iveco’s kunder med ladeløsninger, og derfor er E.ON på Iveco’s stand på Transportmessen. Her de vil rådgive om infrastruktur og ladning.

”Vi stiller med et stærkt hold af rådgivere inden for el-løsninger på messen. Både i form af vores samarbejdspartner E.ON, men også vores Customer Service,” siger Kåre Neergaard.

Vigtigt med dialoger

Customer Service-løsningerne kan give de besøgende råd og vejledning om service af den nye elektriske generation af Iveco-køretøjer.

”Det er vores ansvar at være med til at starte dialoger og debatter om fremtidens elektrificerede transport mellem de forskellige aktører i branchen, og det gør vi nu,” siger Kåre Neergaard, der også deltager i en konference om elektrificerede køretøjer på messens grønne scene.

Fakta – Iveco er med på følgende stande:
Hovedstand i Hal D3010
Den grønne hal i hal J
Bushallen i hal H
Veteranbilhallen

Fakta Iveco eDaily:
Samme fulde modelprogram som den dieseldrevne Daily-varebil.
Mulighed for 3,8 tons og 4,25 tons totalvægt på B-kørekort.
Eneste eldrevne varebil, der har op til 3,5 tons anhængervægt.
Eldrevet kraftudtag til enhver opbygning.
Kan fås med op til tre batterier, der giver op til 300 km rækkevidde WLTP (400 km ved bykørsel).
Iveco eDaily lader med 22 kW AC og 80 kW DC.

Fakta Nikola Tre:
Akselafstand på 4.021 mm.
Ni batterier med en samlet energimængde på op til 738 kWh.
Rækkevidde på ca. 500 km.
Opladning (10-90 pct. SOC) tager anslået 162 min. med en 175 kW oplader.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk