Iveco vandt forleden prisen som Europas mest spændende gasprojekt ”European Gas Awards of Excellence 2017.” Det skete på European Gas Conference, der for nylig blev holdt i Wien.

Her deltog 450 deltagere fra forskellige regioner i Europa, repræsentanter fra industrien samt 80 gasproducenter.

Fem projekter var nomineret til prisen – heraf de tre LNG gasterminaler:  Dunkerque Terminal og Zeebrügge Second LNG Jetty samt Sabine Pass Terminal.

Vandt foran Audi
De to øvrige nominerede var fra den automotive sektor – nemlig Audi e-gas projekt samt Iveco Stralis NP.

Stralis NP blev valgt fordi den er den første eksportlastbil med gasdrift – og et godt grønt alternativ til diesel. Med brug af biogas vil bilen være helt CO2-neutral. Totaløkonomien er ifølge Iveco også bedre i en gas-lastbil end i en diesel-lastbil.

Iveco har siden 1996 forsket i biogas og naturgas som alternativ til diesel. Man begyndte dengang med renovationsbiler – i lyset af støjsvage biler med lavt NOx og partikeludslip. I dag kører mere end 16.000 Iveco gas-køretøjer.

Samme ydelser
Stralis NP har også gjort op med problemer med trækkraft – for den yder de samme 400 hk og samme moment på 1.700 Nm som dieseludgaven af Stralis. Den sikrer 17 pct. flere hk og seks procent mere moment end dens nærmeste konkurrenter.

Rækkevidden er måske ikke så god som i en moderne dieselmotor, men med en større tank har den alligevel 1.500 km. rækkevidde. Sammen med en 12 trins automatiseret gearkasse med eco-roll funktion leverer den fem pct. bedre brændstofforbrug end den forrige model.

Revolutionerende
”Iveco indså hurtigt, at fremtidens transport var bygget på miljørigtige løsninger. Stralis NP er en revolutionerende gas-lastbil for miljørigtig transport. Den bygger på Ivecos omfattende erfaring i at gå et skridt frem, når det gælder miljø. Den er den første rigtige eksport gas-lastbil, som er et ægte alternativ til diesel-lastbilen og den mest miljørigtige eksportlastbil nogensinde,” sagde Pierre Lahutte, Ivecos øverste chef, efter prisoverrækkelsen.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk