Det kan godt være, at du synes, at du er en god chauffør – og kører meget økonomisk. Men det kan blive meget bedre med et coachingforløb sammen med eksperter.

Johnny Andersen er chauffør hos Thurah Vognmandsforretning i Ishøj – og da han sidste år fik en ny Scania lastbil at køre i, fik han tilbudt et coaching-forløb af sin vognmand.

Det gik rigtig godt – så godt, at han netop er udnævnt til månedens chauffør hos Scania.  Han sparer penge på brændstof, reducerer CO2-udledningen og er med til at højne trafiksikkerheden på vejene.

Gammelt Amager-firma
Thurah Transport, som er Danmarks ældste vognmandsforretning, løser mange typer transportopgaver for erhvervslivet. Firmaet blev grundlagt i Sundby på Amager – og efter mange år med hovedkontor på Islands Brygge, har man i dag adresse i Ishøj.

Virksomheden besluttede sig sidste år for at lade tre chauffører, som havde fået nye lastbiler, gennemgå et chaufførcoaching-forløb hos Scania – og det går faktisk rigtig godt.

”Johnny er valgt til månedens chauffør på grund af den positive udvikling han har haft i sin kørsel. Han har et stort engagement, og det kan ses på hans resultater,” siger coach Torben Rasch.

Scania G410
Månedens chauffør kører til dagligt i en Scania G-serie med 410 hk. Lastbilen har indtil nu kørt ca. 225.000 km og kører primært med stykgods og post, men ind i mellem også med særtransporter i Danmark.

Johnny begyndte sit coachingforløb hos Scania Driver Academy for et år siden, og der er sket konstante forbedringer siden.

”Det næste stykke tid vil vi fokusere på at nedbringe tomgangen, som er en anelse for høj. Dette lille tiltag kan få Johnny op i ligaen blandt de dygtigste chauffører i Danmark,” siger Torben Rasch.

Resultater for Johnny Andersen på en måned:
Kørestrækning: 5.367 km
Gennemsnitshastighed: 51,8 km/t
Gennemsnitlig vægt: 20 ton
Gennemsnitlig strækning: 224 km/dag
Gennemsnitligt brændstofforbrug: 3,6 km/l

Et typisk coaching forløb
Når en vognmand bestiller et coaching-forløb til sin chauffør, tildeles virksomheden en fast coach, der udover at coache chaufføren, hver måned sender en virksomhedsrapport med oplysninger om den enkelte chaufførs resultater til vognmanden.

Coachen taler udvikling og forbedringsområder direkte med chaufføren, og vognmanden bliver kontaktet ca. hver tredje måned for at tale om forløbet og de fremskridt, der er sket, samt afklare udfordringer og aftale fremtidige tiltag. Får en chauffør lutter ”A’er” i sin rapport, hører han til blandt de ti procent bedst kørende chauffører, der bliver coachet hos Scania Danmark.

Via Communicator-boks
Fakta er nemt at måle, da alt foregår elektronisk og med de data, som sendes fra lastbilens Communicator-boks.

”Titlen “Månedens chauffør” tildeler vi, fordi vi vil fremhæve de chauffører, som gør en ekstra indsats for at køre mere brændstoføkonomisk og trafiksikkert til gavn for miljøet, pengene og sikkerheden,” siger Erling Petersen, som er leder af Scanias uddannelsescenter, Scania Driver Academy.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk