Iveco har vundet en kontrakt på op mod 3.000 lette, multifunktionelle køretøjer.

Det er IDV, Iveco Defense Vehicles, der er specialiseret i specialkøretøjer til forsvaret, der har indgået rammeaftalen med det svenske forsvars materielstyrelse – med en indledende ordre på 400 køretøjer til en værdi af cirka en halv milliard kroner.

Den op til niårige rammeaftale kræver, at IDV leverer køretøjerne i Military Utility Vehicle (MUV) 4×4-konfiguration.

Service i 12 år

Daily-bbilerne vil garantere et højt mobilitetsniveau, kompatibilitet med militære og NATO-brændstoffer samt tilpasningsevne til forskellige klimaområder fra minus 32 grader til l plus grader.

Derudover vil flåden af køretøjer være dækket med service i op til 12 år via dedikeret kundesupport.

De militære Daily køretøjer fås i 12 forskellige varianter såsom troppetransport, medicin, kommunikation og logistik, der er i overensstemmelse med NATO-standarder.

Lokal service

Dertil kommer mulighed for en opgradering af bilerne med hensyn til indretning af førerhuset – f.eks. kommunikationsudstyr. Bilerne skal også være tilpasset C-130 transportflyet.

Aftalen er indgået direkte mellem IDV og den svenske stat – men service vil typisk betyde øget arbejde for svenske Iveco-forhandlere under den svenske Iveco-importør Hedin, der også står bag importen af Iveco i Danmark.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk