Eftermarkedet er nok den vigtigste parameter for alle bilmærker – og således også for ét af verdens største lastbilsmærker, Volvo.

Derfor begyndte den svenske koncern allerede at få værkstedsfolk til at dyste om deres færdigheder tilbage i 1957 – dengang kun for hjemmemarkedet Sverige. Men dysten har udviklet sig – og er i dag verdensomspændende.

I år åbner registreringen for denne verdens største og voksende servicemarkeds-konkurrence, VISTA, Volvo International Service Training Awards den 30. september.

20.000 teknikere dyster

I år forventes omkring 20.000 teknikere fra Volvo Trucks og Volvo Bussers globale forhandlernetværk at deltage.

Gennem teambuilding og kompetenceudvikling forsøger man ved hjælp af VISTA at tiltrække og bibeholde dygtige teknikere

Selvom VISTA er en konkurrence, er målene at fremme teamwork og opbygge holdånd og stolthed samtidig med, at det inspirerer til personlig udvikling og kompetenceudvikling.

Større kundetilfredshed

Det er en måde for servicemarkedets personale at øge både deres viden, men også kvaliteten af deres arbejde, som i sidste ende fører til forbedret kundeservice og større kundetilfredshed.

Dygtige og motiverede teknikere gør det muligt for Volvo Trucks’ værksteder at udføre fejldiagnosticering og løse lastbilernes problemer hurtigt, og samtidig leve op til høje kvalitetsstandarder.

Disse færdigheder er nøglen til at hjælpe kunderne med at opnå maksimal driftstid for deres lastbiler.

Afgørende for kunderne

”Et top professionelt servicenetværk er afgørende for vores kunders lastbilforretning,” siger Roger Alm, præsident for Volvo Trucks.

”VISTA viser, hvor vigtige vores mekanikere er, og samtidig forbedrer konkurrencen vores færdigheder, så vi kan levere en enestående service fra de bedste teknikere i verden.”

VISTA vokser fra år til år, og de forventede 20.000 deltagere fra det globale Volvo-forhandlernetværk vil samarbejde i cirka 5.000 hold.

Mere end en konkurrence

Konkurrencen er en måde, hvorpå Volvo Trucks kan tackle den verdensomspændende udfordring med at rekruttere og fastholde kompetente teknikere på værkstedet.

”VISTA verdensmesterskaber giver holdene mulighed for at vise verden, hvad de er i stand til. De konkurrerer mod de allerbedste foran mere end titusind tilskuere. VISTA er mere end en konkurrence. Det er en fejring af teamwork, mangfoldighed og talent, og det er dét, der gør VISTA unik,” siger Anna Rogbrant, projektleder for VISTA.

Fakta om VISTA:

VISTA står for ’Volvo International Service Training Awards’. Det startede i 1957 og var oprindeligt kun en konkurrence for Volvo-teknikere i Sverige.

20 år senere, i 1977, havde konkurrencen spredt sig udover alle kontinenter, og tiltrukket autoriserede Volvo-forhandlere fra hele verden. I dag bliver VISTA afholdt hvert andet år, og er den største konkurrence for servicemarkeder i verden.

VISTA er åben for Volvo Trucks og Volvo Bussers forhandlere, og deres teknikere fra hele verden.

For at kvalificere sig skal de deltagende teams gennemføre to dele, der består af henholdsvis teoretiske og tekniske spørgsmål.

I den seneste konkurrence, der blev afholdt i 2017-2018, kvalificerede i alt 240 hold sig til semifinalen, som blev afholdt i Göteborg i Sverige.

De 40 bedste hold konkurrerede derefter i Curitiba, Brasilien i juni 2018 ved VISTA verdensmesterskaberne, hvor det estiske team “Viies Ratas” vandt konkurrencen.

I denne finale deltog også danske Team Svan fra Titan Lastvogne i Ringsted.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk