(Paris)

Koreanske Kia arbejder målrettet på at modernisere deres flåde af biler – bl.a. de herhjemme populære Rio og Venga. Alle har fået et mere tidssvarende frontdesign, som passer godt til Kias DNA – men samtidig er bilernes kvalitet løftet væsentligt.

Alle tre modeller vil også fremover kunne fås som gulpladebiler – som det også er tilfældet med den større C’eed.

Sorento var tidligere den mest solgte Kia på gule nummerplader – indtil ændrede afgifter ændrede billedet.

Tredje generation, som har premiere i Paris, har ud over nyt frontdesign – hentet fra Kia Cross GT – fået lagt 10 cm. til længden. Der er også blevet længere mellem akslerne, som bl.a. betyder et 87 mm større varerum. Kun højden er lavere end før – dog kun fem cm.

Forbedring af kvaliteten
Kia har især gjort meget ud af kvaliteten – der er nu et lavere støjniveau gennem bl.a. bedre isolering af instrumentbrættet, materialevalget er blødere og kvaliteten af læderet på sæderne højere.

Karosseriet er 14 pct. stivere end før, som sammen med uafhængig affjedring betyder bedre køreegenskaber. Motorerne er 2,2 turbodiesel og 2,4 liters benzinmotor.

Der er også gjort mere ud af sikkerheden med bl.a. linjevogter (lane departure warning), skiltegenkendelse på instrumentbrættet, advarsel mod trafikanter på bilens siden (BLIS), advarsel om tværgående trafik bag bilen, når man bakker ud af en skråparkering, automatisk åbning af bagklappen (når man har nøglen på sig) og udsyn omkring hele bilen (Around view).

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk