Olieselskabet OK og gasselskabet e.on står bag den første gasfyldestation i København, der åbner på tirsdag.

For en gangs skyld er det København, der kommer sidst, når det gælder tankstationer, hvor man kan fylde gas på sit køretøj.

Naturgas Fyn åbnede nemlig som første selskab sin gasfyldestation i Odense forrige år. Tidligere i denne måned åbnede gasselskabet HMN deres første gasfyldestation i Skive – og tankanlægget i København bliver indviet på tirsdag den 29. oktober på Prags Boulevard på Amager.

Transportministeren åbner
Det er i et samarbejde mellem Olieselskabet OK og den tyske gasgigant e.on – samt lastbilproducenten Scania og Det Økologiske Råd.

Det er transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) og hendes lokale københavnske partikollega Ayfer Baykal, der står for den officielle del af åbningen.

Placeringen på Amager er valgt med omhu, for renovationsbiler fra Frederiksberg og København kører tæt forbi, når de skal til og fra Amagerværket.

Trædesten på vejen
”Vi ser projektet som en trædesten på vejen til et bedre miljø. Når vi får mulighed for at levere biogas på naturgasnettet, vil gasdrift være en klar miljøgevinst. Energiforliget indeholder jo også en målsætning om, at andelen af biogas i naturgasnettet på sigt skal stige betragteligt, og vores projekt med tankstationerne ligger fint i tråd med den ambition.” siger OK’s administrerende direktør Jørgen Wisborg, på Energi- og olieforums hjemmeside.

Tre betingelser opfyldt
Samarbejdet mellem e.on og OK opfylder de to første betingelser for at gøre gassen til et reelt alternativ på transportsiden, nemlig produktion af gassen og etablering af gasfyldestationer, hvor gassen er tilgængelig.

Den tredje betingelse, at der etableres et marked, kræver at flådeejere og virksomheder får klar politisk opbakning – og økonomiske bevæggrunde.

”Her spiller staten og kommunerne en afgørende rolle- ikke mindst, hvad angår de betingelser, som stilles i de offentlige udbud,” siger administrerende direktør i e.on. Danmark, Tore Harritshøj.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk