Efter ca. 1,1 mio. kilometer i sin veltjente Scania R 560 mente én-bilsvognmand Jakob Sinding fra Farsø, at det var tid til at bytte til nyt.

Turen gik til Scania forhandler Stiholt, hvor han bestilte en ny bil hos salgschef Jens Holger Pedersen.

De gav håndslag på et fabriksnyt vogntog bestående af en Scania R 580 LB6x2 med tilhørende 3-akslet Ekeri påhængsvogn.

Finske Ekeri foldedørskasser
I slutningen af sidste måned stod det seks-akslede vogntog klar.

Stiholt i Sæby har opbygget bilen med finsk Ekeri foldedørskasse med fuld åbning i venstre side. Samme opbygning har den 3-akslede Ekeri påhængsvogn, og hele vogntoget har luftaffjedring på alle aksler.

Blandt de mange finesser på opbygningen er opvarmede sideskabe samt fjernbetjent centrallås på sidedørene på både forvogn og påhængsvogn.

Ikke sparet på noget
I Topline-førerhuset er der ikke sparet på noget, for komforten og arbejdsmiljøet skal være helt i top på de lange ture til Norge.

Jakob Sinding har sat krydser ud for stort set alt komfortudstyr fra Scanias tilbehørsliste, og FL Buur i Vrå har lige tilføjet en ekstra dimension med komplet læderbeklædning af sæder, vægge og loft samt diodelys og Scania-dekoration på bagvæg og loft.

Bilen går i fast trafik for DSV på Trondheim ca. 500 km nord for Oslo. Det er krævende kørsel, så derfor er den kraftige V8’er på 580 hk med 2.950 Nm drejningsmoment tilkoblet Scanias kraftige 14-trins GRSO905R-gearkasse med overgear samt integreret Retarder. Drivlinen rundes af med et forstærket R 885-bagtøj med differentialespærre.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk