Bilproducenten Renault har netop offentliggjort opstarten af forretningsenheden Ampere, som er en selvstændig enhed i Renault Group, der udelukkende fokuserer på udvikling og produktion af elbiler.

Der er tale om en fremtid, hvor Renault vil produce en million elbiler i 2023 fra fire fabrikker i det nordlige Frankrig, der tilsammen går under betegnelsen ”ElectriCity.”

Ampere vil have mere end 11.000 ansatte, hvoraf 35 procent alene vil være ingeniører, der skal virkeliggøre missionen om at Renault skal blive en af Europas ledende elbilsproducenter med fokus på biler de europæiske forbrugere kan betale.

Fra 50.000- til 400.000 enheder

Allerede fra start er det planen at producer 400.000 elbiler om året – hvilket er en markant stigning i forhold til sidste år, hvor produktionen af Renault Megane E-TECH Electric og Kangoo E-TECH tilsammen nåede 50.000 enheder.

Batterierne til de mange elbiler vil blandt andet blive leveret af den franske virksomhed VEKOR, der har en gigafabrik nær Ampere fabrikkerne.

Nostalgiske elbiler

Allerede i 2026 er det planen at producere 600.000 elbiler og altså en million i 2031.

Blandt produkterne, der skal sikre den store produktion, er udover Renault Kangoo E TECH og Renault Megane E-TECH Electric – der allerede er på det danske marked – også den kommende Scenic E-TECH Electric, der lanceres om få måneder.

Dertil kommer de nostalgiske bilmodeller Renault 5, der lanceres næste år, og Renault 4, der er planlagt til 2026.

Billigere at producere

De store ambitioner om øget produktion går hånd i hånd med ambitionen om at sænke produktionsomkostningerne betydeligt, er meldingen fra Renault.

Fra 2027 forventes det at produktionsomkostningerne falder med 40 procent, hvilket blandt andet skyldes øget effektivitet.

Det er målet at kunne producere en elbil på omkring 10 timer.

Også Nissan og Mitsubishi

Ud over Renault er der også andre, der har investeret i Ampere.

Blandt andet har alliancepartner Nissan garanteret investeringer på 600 mio. euro og Mitsubishi, der også er en del af Alliancen, har garanteret investeringer på 200 mio. euro.

Derudover vil virksomheden ”Qualcomm” – der producerer mikrochips – investere i Ampere.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk