Amager Ressource Center (ARC) på Amager har netop fået leveret tre fabriksnye Iveco Eurocargo renovationsbiler fra Iveco Danmark.

Der er tale om køretøjer, der kører på naturgas – med betegnelsen ML120EL21CNG/P.

ARC er pionér og firstmover indenfor bæredygtig affaldsindsamling og håndtering og råder over et stort antal elektriske renovationsbiler.

Til en særlig rute

På én særlig rute var det dog ikke muligt at benytte store elektriske skraldebiler, for på særlige adresser var der behov om smallere køretøjer.

Derfor kiggede ARC i retning af skraldebiler, som kører på miljøvenlig biogas. Valget faldt på de omtalte Eurocargo udgaver, der havde de specifikationer som man ønskede sig.

Biogas reducerer CO2-udledningen med 95 pct. i forhold til en konventionel Euro 6 diesel-motor.
Bilerne har 12-tons totalvægt, lav-indstigning, 210 hk biogas-drevet motor og luftaffjedret bagaksel.

Godt alternativ

De er bygget op med en 2-kammers komprimatorkasse fra italienske Mazzocchia, så forskellige typer affald kan holdes adskilte i forbindelse med indsamlingen.

Udover den væsentlige CO2-reduktion er drift på biogas et godt alternativ til konventionel dieseldrift, da også NO2-udledningen og udledningen af skadelige partikler er hhv. 90- og 99 pct. lavere end ved drift på almindelig dieselolie.

ARC skal bruge bilerne til indsamling af affald fra områder med svær fremkommelighed, og hvor der ikke er plads til ”store” lastbiler.

Grønt alternativ til diesel

”Københavns Kommunes strategi om bæredygtig affaldsindsamling pålægger os at drifte vores køretøjer på miljørigtige alternativer til diesel. Her er biogas et godt alternativ som supplement til vores øvrige elektriske renovationsbiler,” siger Bo Fredskov Kristiansen, ARC.

Der er tegnet 3XL-Life service- & reparationsaftale på alle tre biler, og ARC kender dermed sine drifts- og vedligeholdelsesomkostninger på alle bilerne på længere sigt.

Montering hos Phoenix Danmark

Montering af de italienske komprimatorkasser på bilerne er foretaget hos Phoenix Danmark A/S, Brøndby, mens tilslutning af aggregatet samt diverse finish-arbejder er foretaget hos autoriseret Iveco forhandler REA Erhvervsbiler A/S i Roskilde.

Bilerne er leveret af Jesper Smedegaard, Key Account Manager, Heavy – Iveco Danmark A/S.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk