Volvo Trucks har netop opdateret deres elektriske FE- og FL lastbiler, så de har fået en rækkevidde på op til 450 km på én opladning – samt en 50 pct. hurtigere opladning.

Teknisk set er AC-ladekapaciteten (vekselstrøm) på bilerne næsten blevet fordoblet til 43kW.

De nye og opdaterede Volvo FL- og FE-modeller kan bestilles nu med levering i første halvår af 2024.

Forbedrer konstant

“Volvo Trucks har et markedsledende udvalg af elektriske lastbiler – og vi forbedrer dem konstant for at gøre det muligt for flere og flere transportvirksomheder at tage skridtet til emissionsfri køretøjer i deres daglige drift”, siger Jessica Sandström, Head of Product Management hos Volvo Trucks.

Dertil kommer nye aktive sikkerhedsfunktioner i lastbilerne.  Sikkerhed er nøglen i Volvo elektriske FL- og FE-lastbiler, som typisk deler den begrænsede plads med bilister, cyklister, løbehjulskørere samt fodgængere i et travlt bymiljø.

Øger sikkerheden

En række nye funktioner øger sikkerheden både for chaufføren og for de øvrige trafikanter, og sikkerhedsopgraderingerne betyder, at de nye Volvo FL- og FE-modeller mere end opfylder de skærpede sikkerhedskrav, der træder i kraft i løbet af 2024.

De nye FL- og FE-modeller er også udrustet med et let ændret design med fornyet front, mere markante LED-forlygter samt forstørret Volvo logo og Volvo navn på fronten.

Nye funktioner

Desuden er alle drivlinevarianter på Volvo FL og FE, inklusive el-, gas- og diesel udgaver, blevet udstyret med en række nye funktioner.

De elektriske versioner af Volvo FL og FE har været på markedet siden 2019 og sælges på flere markeder i Europa, Mellemøsten, Afrika, Asien og Australien.

Fakta – opdateringerne på Volvo FL- og FE-modeller:
• De udvendige spejle er gjort slankere, så chaufføren får et bedre direkte udsyn til omgivelserne
• Interiøret har nye LED-lys og et aflåseligt, indvendigt opbevaringsrum for et forbedret arbejdsmiljø
• Volvo FL og FE kan udstyres med en effektiv kameraløsning med 360 grader fugleperspektiv og/eller sidekamera
• Den nye tændingsnøgle med fjernbetjening er spækket med nye brugervenlige funktioner
• Den elektriske version kan leveres med et nyt elektrisk kraftudtag, der gør det muligt at drive udstyr på opbygningen uden en elektro-mekanisk motor, hvilket forenkler opbygningen og sparer vægt
• Tilføjelsen af yderligere sikkerhedssystemer omfatter registrering af bløde trafikanter (Vulnerable Road User Detection), Sidekollisionsalarm (Side Collision Avoidance Support) samt Opmærksomhedsassistent (Driver Alert Support).

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk