(LEGOLAND)

I mere end 50 år har børn kunnet få deres første kørekort – ”kørekort LEGOLAND” – på Trafikskolen i Legoland, der er en snoet bane i en miniby, hvor børnene i små elbiler kan lære om de vigtigste trafikregler – efter behørig instruktion af Legolands medarbejdere.

VOTY.dk tog til Billund sammen med Johanne og Laura på henholdsvis syv- og 10 år for at se, om Trafikskolen stadig kan henrykke – og det kan den. Som da undertegnedes børn stiftede bekendtskab med Trafikskolen for første gang for over 30 år siden.

El-biler i Legoland og på vejene

Og det er sjovt at se, at børn har så forskellig tilgang til trafikkultur og kørsel. Det viser, hvor god en idé Legolands Trafikskole er.

”Skolevognene” i trafikskolen er bygget som legoklodser og er – elektriske. Ligesom mange af Renaults biler i den virkelige verden, hvor Renault både byder på ægte elbiler som Kangoo, Master og Zoe – og E-Tech el-hybridbiler som Clio, Captur og Mégane.

Fremtidens bilister

Men i disse Corona-tider er der mange, der ikke rejser til Billund – og så går sæsonen i det populære legeland også snart på hæld.

Men gennem samarbejdet ”Fremtidens bilister” mellem Legoland og Renault Danmark er der nu mulighed for, at endnu flere børn og unge kan lære at blive fremtidens gode bilister.

Tag testen hos forhandleren

For selvom Legoland snart lukker ned for sæsonen 2020, så kan man virtuelt klare den teoretiske prøve på nettet – og bagefter kan man melde sig til den praktiske prøve hos en Renault-forhandler.

”Tidligere var det jo sådan, at ville man have et LEGOLAND kørekort, måtte man en tur forbi LEGOLAND. Det har vi nu ændret på. Helt i (corona) tidens ånd kan børnene nu klare teorien online med far eller mor ved siden af derhjemme, og efterfølgende kan de tage ud til en Renault forhandler, og tage den praktiske prøve. Og hvis den er bestået, få deres midlertidige kørekort,” siger Camille Steffensen, Marketing Communication Manager hos Renault.

Så kan børnene få det midlertidige kørekort udskiftet til en ægte LEGOLAND kørekort næste gang de kommer til Legoland i Billund.

To baner cirkulerer

Der er tale om en lille bane, som Legoland og Renault sætter op hos landets 35 forhandlere – ligesom i Legoland med stopskilte og hajtænder.

”Vi har en bane, der cirkulerer hos forhandlere øst for Storebælt og en bane, der cirkulerer hos forhandlere vest for Storebælt. Og så er der rigtige el Lego-biler fra Legoland. Hver forhandler kan så melde sig til – og kan have banen f.eks. en måned,” siger pressechef Søren Hyltoft, Renault Danmark.

Opgradering af Trafikskolen

Timingen i samarbejdet kan ikke være bedre. Ikke alene er Renaults rene elbil Zoe netop nu den bedst sælgende i Europa, netop nu lanceres også første af tre biler med Renaults E-TECH teknologi.

”Vi har fået et rigtig godt samarbejde med Renault, som blandt andet betyder, at Trafikskolen har fået en stor opgradering, og så har vi skiftet navn til Renault Trafikskolen. Vi har fået sat nogle store skærme op, som vi kan bruge til at forklare ny teknologi og vise fremtidens biler til børnene. Det hænger rigtig godt sammen med det, vi gerne vil lære børnene, når de tager ”Kørekort LEGOLAND,” siger Martin Aadal Nielsen. Salgs- og Marketingdirektør i LEGOLAND.

Renault Zoe elbil i Legoland

Normalt er det kun de små trafik-skolebiler, der bliver vist frem i Legoland, men senere vil gæster også kunne opleve nogle større af slagsen, da Renault udstiller fremtidens hybridbiler i parken. Lige nu er det en Zoe, der er udstillet.

”Det er rigtigt spændende at få nogle helt nye, og i vores skala store hybridbiler, udstillet i Legoland, så børnene også kan se nogle af fremtidens biler sammen med deres forældre, når de har taget deres kørekort i Renault Trafikskolen,” siger Martin Aadal Nielsen.

Kig selv med her, og se hvor og hvornår du kan komme på køreskole: www.fremtidensbilister.dk

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk