Den danske MAN importør har overtaget Nyscans tidligere anlæg – og slipper derved for at investere i udbygning af domicilet i Greve, hvor man er ved at sprænge rammerne.

Det går rigtig stærkt i lastbilsbranchen i øjeblikket – og de gode konjunkturer smitter af på aktiviteterne. Hos MAN i Danmark har man længe haft planer om at udvide domicilet i Greve, for værkstedet er ved at sprænge rammerne – så travlt er der.

Men nu overtager man i stedet Nyscans tidligere Scania- og Iveco-anlæg på Avedøre Holme – og det vil ikke være længe, før Iveco og Nyscan skiltene bliver erstattet af MAN skilte.

Overraskende handel

For kun to måneder siden overraskede MAN’s sjællandske forhandler, HE Jørgensen AS, hele den danske lastbilverden, da det blev annonceret, at HE Jørgensen havde overtaget samtlige aktiviteter i Nyscan koncernen – inklusiv seks værkstedsanlæg i Storkøbenhavn og på Sjælland.

Med aftalen imellem MAN og HE Jørgensen, som er MAN’s største forhandler, er en vigtig strategisk brik faldet på plads.

MAN Truck & Bus får nu et vigtigt brohoved ind i Storkøbenhavn og HE Jørgensen, kan nu fuldt ud koncentrere sig om at drive virksomhed på sin “hjemmebane” på Sjælland.

Visionær forhandler

MAN Truck & Bus har hele vejen igennem været positiv omkring HE Jørgensens overtagelse af Nyscan, selvom overtagelsen principielt intet har med MAN forretningen at gøre.

“Det faktum at vores største MAN forhandler havde overtaget Nyscan koncernen, og dermed seks lastbilanlæg med tilhørende autoriseret forhandling og service af Iveco, samt autoriseret service af Scania, vidner om at vi i HE Jørgensen har en stærk og visionær forhandler, som med købet af Nyscan har konsolideret sin forretning”, udtaler MANs administrerende direktør, Niels-Jørgen Toft Jensen.

Kører i to-holds skift

København er en vigtig strategisk base for MAN – og selskabets anlæg i Greve kører i dag på fuld kapacitet i toholdsskift.

”En mulig udvidelse af værkstedskapaciteten i Greve, i form af en tilbygning af flere værkstedsbaner, har længe været på tegnebrættet. Nu kan vi droppe disse planer og i stedet udnytte en markant forøget værkstedskapacitet med overtagelsen af anlægget på Avedøre Holme,” siger Niels-Jørgen Toft Jensen.

For at udnytte de fulde synergier med overtagelsen af anlægget på Avedøre Holme, vil MAN Truck & Bus køre de to værksteder med fælles værkstedsledelse.

Fælles værkstedsledelse

Målet er at sikre kunderne en hurtig adgang til service, og det betyder, at man vil drive de to værksteder under fælles værkstedsledelse og med fælles bookingsystem, ligesom reservedelsforsyning og lagerstyring også vil indgå som fælles projekt.

Anlægget på Avedøre Holme vil ikke kun handle om service af lastbiler. MAN’s voksende bestand af varebiler vil også skulle serviceres på Avedøre Holme, ligesom der i området ligger flere store busoperatører, som kører MAN og Neoplan busser – og som med fordel vil kunne få serviceret vognparken i det nye MAN anlæg.

MAN ser også placeringen som et vigtigt strategisk brohoved i dækningen af salget af MAN lastbiler og varebiler i Storkøbenhavn.

Kan bedre nå kunderne

Derfor vil man ansætte nye lastbil- og varebilsælgere, som skal have base i det nye anlæg på Avedøre Holme. På varebilsiden ser MAN især frem til at indtage de nye faciliteter så tæt på Storkøbenhavn.

“Siden efteråret 2017 har MAN også produceret varebiler. Vores undersøgelser viser at efterspørgslen efter et dedikeret, professionelt og ikke mindst kundeorienteret ”business to business” værksted er stor i København. Med et værksted, der har fokus på varebiler og med placering på Avedøre Holme, kan vi bedre nå kunderne i København, på Amager og i omegnskommunerne,” siger MAN’s varebilschef Nicolai Sperling.

Klar fra 1. juni

Med handlen imellem HE Jørgensen og MAN Truck & Bus er der aftalt en hurtig overtagelse allerede den 1. juni. Der er derfor nu stor travlhed med at få alle systemer og arbejdsrutiner kørt i stilling.

Som udgangspunkt overtager MAN alt det personale, som ønsker at følge med over. På sigt skal værkstedet på Avedøre Holme have en kapacitet, som er væsentligt større end den nuværende bemanding tillader.

MAN Truck & Bus er derfor gået i gang med at lede efter kvalificerede medarbejdere, som kan supplere de medarbejdere, som man overtager fra Nyscan.

Nyscan fortsat i Glostrup

Nyscan har dog fortsat sin varebilcenter i Glostrup – for resten i MAN’s tidligere hovedkontor, så københavnske Iveco Daily kunder har fortsat deres værksted i københavnsområdet. Men Iveco-lastbilskunderne skal altså køre til f.eks. Roskilde for at finde et autoriseret Iveco værksted.

Nyscan-koncernen består i dag af autoriseret Scania-servicepartner Nyscan a/s med serviceanlæg i Roskilde, Køge, Vordingborg og Sakskøbing – samt autoriseret IVECO-forhandler Nyscan Biler a/s med varebilsanlæg i Glostrup og lastvognsanlæg i Roskilde.

Nyscan’s nyudnævnte direktør, Christian Barsøe, har i mange år i øvrigt været adm. direktør i MAN Truck & Bus.

Fakta om det nye MAN anlæg på Avedøre Holme:
Samlet anlæg: 22.500 kvm.
Bygninger, inkl. værksted, reservedelslager og kontorer: 2.500 kvm.
Antal værkstedsbaner: 12.
Vaskeanlæg

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk