Virksomheden ”Vognmand Filtenborg” i Nykøbing Mors har netop fået leveret to nye fire-akslede Volvo FMX 500 Volvo lastbiler 8×6 med forhjulstræk.

Det er hard core entreprenør-lastbiler, som af egen kraft trække sig fri af vanskeligt og løst underlag.

Halvdelen af Vognmand Filtenborgs 30 lastbiler er entreprenørlastbiler, som i det daglige kører på opkørte arbejdspladser, i terrænet og i løst underlag som sten, grus og sand. Risikoen for at sidde fast i det bløde underlag med de tonstunge lastbiler er stor.

Løsning: Forhjulstræk
Løsningen for den nordjyske vognmand har været forhjulstræk.

”De nye Volvo FMX har ikke siddet fast endnu. De klarer det meget bedre end de øvrige lastbiler. Forhjulene skal ikke presse sig igennem løst terræn, de kravler selv hele tiden ovenpå. Vi vil satse på Volvo FMX med forhjulstræk fremover”, siger Bjørn Filtenborg.

De nye Volvo FMX 500 har ATC – Automatic Traction Control – og så snart ABS-systemet registrerer hjulspind tilkobler systemet træk på alle aksler, så vejgrebet kan blive genoprettet. Det hele sker inden for et splitsekund uden at chaufføren behøver at bekymre sig om det. Det sker helt automatisk, når behovet opstår.

Speciel lastbil
FMX lastbiler har ekstra stor frihøjde, forstærkede bolte og stålfjedre til ekstra krævende entreprenøropgaver. De er ikke at sammenligne med en dumper, men det ligner.

Lastbilerne kan køre med væsentligt mere end 32 tons på lukkede områder, hvilket øger effektiviteten på opgaverne.

Nykøbing Mors virksomheden udfører opgaver så som afhentning af dagrenovation og industriaffald i flere kommuner, asfaltudlægning, slamsugning – samt alle former for entreprenørkørsel.

Betonknusere
Virksomheden har også to store mobile betonknusere, som transporteres rundt til opgaverne på blokvogne.

Virksomheden Vognmand Filtenborg blev stiftet i 1978 af Arne Filtenborg, som i dag er pensionist. Firmaadressen i Nykøbing Mors by bliver i øvrigt skiftet ud med en ny inden for et par år. Bjørn Filtenborg har købt syv hektar jord uden for byen, hvor man er i fuld gang med at bygge en hal på 1.200 kvadratmeter til affaldssortering. Efterfølgende skal der bygges værksted og administrationskontor på den store grund.

Fakta om virksomheden:
Vognmand Filtenborg
Adresse: Nykøbing Mors.
Etableret: 1978.
Stifter: Arne Filtenborg.
Nuværende ejer: 2. generation Bjørn Filtenborg
Antal medarbejdere: 42
Antal lastbiler: 30 Volvo lastbiler
Opgaver: Entreprenørkørsel, asfaltarbejde, knusning af beton, brokker eller asfalt, industri- og dagrenovation m.m.
De nye Volvo FMX er leveret af Volvo Truck Center Viborg

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk