Den nok mest hårdføre firehjulstrækker på kloden, Land Cruiser fra Toyota, er måske ikke nummer ét på salgslisterne herhjemme med priser omkring en million kroner for 150-modellen.

Men det afholder ikke de gode japanere i at markedsføre en ny topudgave, der kaldes Matt Black Edition.

De matsorte designdetaljer skal understrege bilens styrke og formål – at sikre føreren en så sikker rejse som muligt – uanset vejens tilstand – ellers mangel på vej.

Uovertruffent ry

Som nævnt har få bilmodeller opbygget et uovertruffent ry på tilnærmelsesvis samme niveau som Toyota Land Cruiser, når det handler om høj kvalitet, holdbarhed og pålidelighed.

Den robuste bilmodel, der sælges i op mod 170 lande over hele verden, har gennem de seneste syv årtier markeret sig som de flestes foretrukne køretøj i svært fremkommelige områder og terræner. Og bruges derfor også af massevis af redningsorganisationer.

Der er permanent firehjulstræk med flere avancerede offroad indstillinger så som multi terræn overvågning med kamera, der viser terrænet under bilen, og som kan assistere ved kørsel op og ned af stejle stigninger.

Rendyrket arbejdshest

Motoriseringen er uændret i Land Cruiser 150, som byder på en arbejdsmaskine af en 2.8-liters turbodieselmotor med 204 hestekræfter og et drejningsmoment på 500 Nm.

Bilen har sekstrins automatgear, som til gengæld ikke er det mest moderne. Men det virker.

Bilens indbyggede luftaffjedring sikrer en god køreoplevelse – og dertil kommer udstyr som fuld LED-lyspakke, 3-zonet klimaanlæg, Blind Spot Monitor, rat og førersæde med hukommelse, navigation samt et JBL Premium lydanlæg med 14 højttalere.

De matsorte detaljer

Der har været ekstra brug af det matsorte lak – således er listen omkring frontgitteret matsort, ligesom de lodrette lister også er matsorte. En matsort finish pryder tillige toppen af forlygterne og tågelygterne fortil. Tilsvarende er trinbræt, tagræling, spejlkapper og 18 tommer alufælgene matsorte ligesom listen over nummerpladen på bagklappen.

Interiøret i den nye variant af Land Cruiser 150 er også frisket op. Her har man valget mellem to forskellige nye lædersædebetræk, der kombinerer sorte ryglæn og hynder med sidestøtte i kontrastfarvet grå eller sadelbrun.

700.000 kroner plus moms

Matt Black Edition skal også sælges i Danmark. Land Cruiser 150 kan fås fra 919.900 kr., mens den nye topudgave, Matt Black Edition, koster 1.244.900 kr. Varianten introduceres i Danmark til efteråret og kan bestilles fra efter sommerferien.

Traditionen tro sælges bilen også som Van – men her skal man kontakte sin lokale Toyota-forhandler, hvis man er interesseret i købe den, for det er den enkelte forhandler, der står for at arrangere ombygning og dermed også beregne en samlet pris.

Men man kan forvente en pris på lige under 700.000 kr. ekskl. moms og på ca. 800.000 kr. inkl. moms. Det meddeler den danske Toyota importør.

 

 

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk