MAN Trucks fik i fjor prisen Truck of the Year for den nye TGX lastbilserie – nu har fabrikken scoret endnu en pris – miljøprisen ”Sustainable Truck of the Year 2022” for 510 hk udgaven af lastbilen.

Det skete ved ”Ecomondo” i Italien – én af Europas førende messer for bæredygtig og cirkulær økonomi.

Kategorien hed ”sættevognstrækkere” – og juryen består af fagjournalister, som lovpriste MAN TGX 18.510 for at være særligt brændstofbesparende, effektiv og miljøvenlig.

Vigtig hæder

Sustainable Truck of the Year 2022 prisen er en vigtig ny hæder, da den fremhæver fabrikkens fokus på miljøvenlige og bæredygtige transportløsninger.

”Prisen gør vores kunders krævende og hektiske dagligdag lige så enkel, sikker og effektiv som den positive feedback, vi har modtaget for vores nye lastbilgeneration fra kunder, eksperter og offentligheden siden dens lancering – og prisen ansporer os til konsekvent at fortsætte ad denne vej,” siger Göran Nyberg, bestyrelsesmedlem hos MAN Truck & Bus.

For sjette år

”Sustainable Truck of the Year”-prisen, som i år løber på sit sjette år, blev lanceret af det Italienske magasin ”Vado e Torno”, der specialiserer sig i bæredygtig transport. Fokus er på bæredygtige innovationer indenfor godstransport på vej, der allerede er tilgængeligt på markedet.

Den eftertragtede pris er uddelt i tre kategorier: ”Sættevognstrækker, distribution og varebil.”

Valget sker på baggrund af et detaljeret evalueringskoncept for bæredygtighed og effektivitet.
Der tages ikke kun hensyn til reduktion af emissioner, men også andre aspekter af køretøjets påvirkning på miljøet, sikkerheden og livskvalitet – samt bæredygtigheden af hele produktionscyklussen. Aspekter af brugerkomfort indgår også i vurderingen.

Kvalitet og effektivitet

Juryen begrundelse for sin stemme på den nye MAN er bl.a., at den hævet barren for kvalitet og effektivitet.

”Yderligere raffineret aerodynamik forbedrer luftstrømme til fordel for lavere luftmodstand, hvilket resulterer i brændstofbesparelser og lavere emissioner. Effektiv kørsel sikres af den gennemprøvede 12,4-liters motor med 510 hk i kombination med MAN TipMatic gearkasse,” forklarer juryen.

Der peges også på det komfortable og funktionelle førerhus, som er designet til at få chaufføren til at føle sig hjemme både under kørsel og i pauserne.

Regn af priser

Den nye MAN truck-generation har også vundet andre priser siden ”Trucks of the Year prisen”
Således modtog fabrikken to priser i Rusland: ”Årets bedste erhvervskøretøj” for den nye MAN TGX, og ”Årets Dumper 2021” for den nye MAN TGS 33.510 6×6 BB.

I Polen kunne lastbilsmagasinet Polski Traker informere sine læse om, at den nye MAN TGX ikke kun tilbyder chaufføren en optimal arbejdsplads, men også gør vognmandens arbejde lettere med væsentligt reducerede driftsomkostninger.

I Litauen testede chauffører og et panel af eksperter forskellige lastbiler i et todages arrangement. MAN TGX blev kåret til ”Årets Litauiske lastbil”.

Pris til TGL og TGM

På vegne af det tyske magasin VerkehrsRundschau udvalgte et markedsundersøgelses-institut de mest populære mærker i transport- og logistikbranchen i Tyskland til ”Image Award”.

I kategorien ”Lastbiler op til 18 tons” roste de adspurgte flåde-ansvarlige komforten, det førsteklasses chaufførfokus og sikkerheden i den nye MAN TGL og TGM lastbiler fra den nye generation.

Designpriser

Læsere af fagbladet ”Lastauto Omnibus”, ”FERNFAHRER”, og ”Trans Aktuell” var også imponerede over den nye MAN Truck Generation, og kårede de nye MAN TGM, TGS og TGX til de bedste erhvervskøretøjer i deres respektive kategorier.

MAN TGX imponerede også designeksperter med blandt andet det særligt praktiske design af chaufførenes arbejdsplads. Den vandt en Red Dot i ”Red Dot Design Award”, to iF Design priser, og en guldmedalje i den tyske designpris ”German Design Award”.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk