Ford tilbyder nu en optimeret Transit Connect med en forbedret nyttelast og et lavere brændstofforbrug herhjemme.

Desuden kan Connect med 1,5 liters EcoBlue dieselmotor nu køre på den grønnere HVO bio-diesel, der bl.a. kan bestå af fiskeolie og animalsk fedt.

HVO en dyr løsning

HVO er dog væsentligt dyrere at tanke end normal diesel. Hos YX Erhverv er listeprisen pr. liter eksklusive moms i dag 7.59 kroner, mens listeprisen pr. liter Bio 100 HVO er 13,53 kroner.

Det er tillige kun få tankstationer herhjemme, der p.t. tilbyder standere med HVO – mens HVO anlæg er særdeles udbredt i bl.a. de øvrige nordiske lande.

Ønske om grøn transport

Men flere HVO anlæg ventes dog løbende – i tak med, at bl.a. kommuner og virksomheder med en grøn dagsorden kun vil samarbejde med bl.a. transportvirksomheder, der vælger grøn transport. Og pr. transporteret enhed er merprisen begrænset.

HVO-diesel betyder blandt andet, at varebilen starter hurtigere op i koldt vejr. Og da brændstoffet hverken indeholder svovl eller ilt, kan CO2-udslippet reduceres med op til 90 procent i biler, der kører på ren biodiesel.

79 kg. mere i nyttelast

Flere varianter af varebilen tilbydes nu med en totalvægt på 2.501 kg, som betyder en nyttelast på 982 kg. – 79 kg. mere end før.

Stigningen er opnået via optimeringer i dækkene og hjulkonfigurationen og går hverken ud over varerummets kapacitet eller bilens brændstofforbrug.

Flere varianter

Kunder, der ønsker en totalvægt på 2.501 kg og en nyttelast på 982 kg, har valget mellem flere motorvarianter – så som dieselmotorer på 100- eller 120 hk med valg mellem seks-trins manuelt gear eller otte-trins automatgear.

Muligheden for dobbeltsæde i kabinen kan ikke kombineres på den nye udgave med ekstra høj nyttelast. Dobbeltsædet er dog stadig tilgængeligt i udgaver uden den øgede nyttelast.

Ny Limited serie

Ford introducerer desuden en ny og bedre udstyret Limited-serie herhjemme.
Her tilbydes unikke designelementer som 16 tommer alufælge, sidespejle og dørhåndtag i samme lakering som varebilen.

Limited kommer desuden med varme i sæderne, automatiske lys og regnsensor til vinduesviskerne.
Den optimerede Ford Transit Connect fås i Danmark allerede nu.

Varebils-favorit

“Transit Connect er en varebils-favorit i hele Europa, og dens seneste optimeringer med øget nyttelast, optimeret brændstoføkonomi og reduceret udslip sørger for, at den bliver ved med at være det,” udtaler Hans Schep, der er direktør for varebiler hos Ford Europa.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk