Ivecos indsats for udvikling af bæredygtig transport blev præmieret med “Europäischer Transportpreis für Nachhaltigkeit 2016,” da det tyske tidsskrift “Transport” kårede varebils-konceptet ”Iveco Vision” som det bedste og mest fuldkomne bud på fremtidens distributionskøretøj.

Bilen lever op til Ivecos slogan ”Iveco – din partner for bæredygtig transport” og fokuserer på videreudvikling af løsninger for person- og varetransport – herunder til det stadig voksende marked for eldrevne køretøjer til brug i storbyerne, som kan efterkomme kravene hos borgerne og de lokale myndigheder.

Lavere ejeromkostninger
Dette viser Ivecos teknologiske kerneværdier, som sigter mod at sænke de samlede ejeromkostninger (Total Cost of Ownership) – og udvikle løsninger til bæredygtig transport, samt være den rigtige forretningspartner for sine kunder.

“Iveco Vision” konceptet er det næste skridt den retning. Det kombinerer bæredygtighed med sikkerhed, ergonomi og fremdriftsløsninger – via en elektrisk motor med nul-emission og lavt støjniveau til byområder – kombineret med hybrid fremdrift til længere ture uden for byen.

Lavere brændstofforbrug
Dette kan reducere brændstofforbruget og CO2-emissionerne med op til 25 procent. Energifordelingen mellem den termisk og elektrisk funktion styres via en reduktionsgearkasse, som er udviklet hos Iveco selv. Den åbner en række tekniske driftsmuligheder, hvad angår bilens opbygning.

”Iveco Vision” har en bærbar tablet, som kommunikerer med lastbilens elektroniksystem –  et avanceret automatisk læssesystem med variabel gulvhøjde og nye løsninger til fastsurring af godset.

Bedre ergonomi
Målet er at minimere chaufførens belastning under godshåndteringen, ikke mindst ved at give ham eller hende ubesværet adgang til lastrummet, hvor man kan stå oprejst.

Konceptet kombinerer funktion og form. For eksempel konceptet ”det totale udsyn”, hvor store glaspartier i A-stolperne giver sikkerhed og uhindret udsyn. Flere kameraer giver et komplet udsyn hele vejen rundt om bilen. En solskærm i øverste del af frontruden giver fuld panoramaudsigt.

Lang tradition for miljøbiler
“Iveco Vision” bygger på virksomhedens lange erfaring og omfattende ekspertise i bæredygtige transportløsninger. Iveco er førende i Europa inden for bæredygtighed og er del af koncernen CNH Industrial, som er udnævnt til førende virksomhed for femte år i træk i Dow Jones Sustainability Indexes.

Iveco har også været førende inden for naturgaskøretøjer til busser, varebiler og lastbiler siden 1983, og firmaets udbud af systemer til alternative brændstoffer til lastbiler omfatter desuden flydende naturgas (LNG).Inden for bytransport har Daily Electric været på gaden siden 1986, og den seneste generation er netop blevet lanceret.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk