Volvo Trucks viser nu endnu en gang, hvad der er muligt med en lastvogn. I livetest-videoen   “Look who’s driving,” der er lagt på YouTube i dag, styrer fire år gamle Sophie en 18 ton tung Volvo FMX rundt på en byggeplads ved hjælp af en fjernbetjening.

Det er svært at håndtere den store fjernbetjening, men det lykkes for Sophie at lære den nogenlunde at kende som et spil på en IPad – og så er hun ikke helt koncentreret, når hun også skal kikke op på en flyvemaskine og på sin mor en gang imellem.

Gennem et hus
Derfor udsætter lastvognen for nogle ekstra hårde manøvreringer, blandt andet styrer hun den udenom et minefelt, gennem en murstensmur, gennem et vandhul og op ad en stejl, blød bakke, hvor den ruller 360 grader rundt hele vejen ned.

Hun ser betuttet ud – men hun får bilen afsted igen og følger så ruten, der er lagt i terrænet, hvor der iøvrigt ikke befinder sig nogle personer. Alle står trygt på toppen  af et hus  smukt dekoreret med balloner.

Gennem årene har lastvognen fået adskillige nye funktioner såsom Automatic Traction Control og et firehjulstræk, der aktiveres automatisk, når der er behov for det. Med “Look who’s driving” vil Volvo Trucks vise, hvor meget lastvognen kan klare.

Dumdristig chauffør
“For at vise, hvad lastvognen kan, ville vi give den en sand udfordring. Og kan man finde en mere dumdristig testchauffør end et fireårigt barn ?” spørger Ricard Fritz, vicedirektør hos Volvo Trucks.

Det er ikke første gang, Volvo Trucks har brugt en usædvanlig chauffør til at vise, hvad lastvognene kan præstere. I YouTube-hittet The Hamster Stunt fra 2014 – del tre i Volvo Trucks’ serie af livetest – var det en hamster, der styrede en Volvo FMX. Denne film præsenterede lastvognens dynamiske styring, der er let at betjene.

Funktioner testet i filmen
Automatic Traction Control – automatisk firehjulstræk, der aktiveres, når der er behov for det. Giver bedre trækkraft, mindre slitage og lavere brændstofforbrug.

Robust fronthjørne – kofangere i 3 millimeter stålplade som en udvidelse af chassiset. Den er bygget til at modstå et tryk på mindst 5 ton.

Bundpladen beskytter lastvognen mod løse genstande ved kørsel i områder med grus eller sten.

Volvo FMX har en frihøjde på 30 cm, hvilket betyder, at f.eks. affjedringen og bremseskiverne ikke risikerer at blive beskadigede, når der køres i vanskeligt terræn.

Sikkerhedskonstruktion – designet af førerhuset beskytter chaufføren mod kvæstelser, blandt andet hvis lastvognen vælter om på siden.

Vandtæt – Volvo FMX er bygget til at klare de mest krævende forhold, blandt andet at køre gennem vand. Alle følsomme dele er placeret og forseglet, så snavs og vand holdes ud.

Fakta om lastbil:
Model: Volvo FMX 8×6
Ydelse:: 540 hk.
Opbygning: Dagførerhus, dumperopbygning, I-Shift, chassis med ekstra højde

Serien af livetests
“Look who’s driving” er den syvende test i Volvo Trucks’ serie af livetests, der starter med The Ballerina Stunt lanceret i 2012.

Formålet med serien af livetests er at vise, hvad Volvo-lastvogne kan præstere, ved at lade dem gennemgå spektakulære tests.

Serien af livetests er blevet set mere end 100 millioner gange på YouTube og er blevet delt otte millioner gange online.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk