I weekenden kom Vejdirektoratets saltbiler på arbejde for første gang i denne vintersæson – i henholdsvis Næstved og Farum.

Så vinteren er over os – helt officielt. For i weekenden kom saltbiler for første gang i år på arbejde for Vejdirektoratets Vintertjeneste. Mange private vognmænd og landmænd foretager denne saltning og senere snerydning.

Saltbilerne blev i øvrigt også sendt tidligere i aktion end sidste år, hvor de først blev kaldt i tjeneste den 26. oktober. Der har ifølge TV2 ikke været nattefrost i København siden 1918 – og vi har ikke haft en så kold morgen i hovedstaden siden 1947.

Styres fra Aalborg

Selve indsatsen med både saltbiler og sneplove styres af Vejdirektoratets Vintertjeneste, der har sæde i Vejdirektoratets vintervagtcentral i Aalborg.

Centralen er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåger vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene.

Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået – eller vil opstå – sørger vintervagten for, at der bliver saltet og ryddet sne.

Skift til vinterdæk

Vinterens vejrlig fordrer dog også øget forsigtighed fra trafikanterne, ikke mindst hvis man skal ud at køre i de tidlige morgentimer. Ikke mindst udenfor byerne vil det nok være en god idé at skifte til vinterdæk og få bilen tjekket, så den er klar til vinteren.

Man kan i øvrigt følge Vejdirektoratets saltning af veje og se, hvor saltspredere og sneplove er i gang – og hvor de har været – på www.vintertrafik.dk.

Man kan også se de lokale og generelle vintermeldinger her, blandt andet vej- og lufttemperaturer, ligesom siden giver adgang til cirka 400 kameraer.

Vinterfakta:
• På en normal vinter har Vejdirektoratet udkald til saltning gennemsnitligt 107 gange, og der bliver brugt 58.700 tons salt.
• Udkald til saltning betyder det antal udkald, der har været på Vejdirektoratets ruter landet over. Et udkald svarer til, at der har været kaldt ud på samtlige ruter én gang.
• Vinteren i Vejdirektoratet varer fra oktober til maj, hvor Vintercentralen overvåger vejenes temperaturer hele døgnet.
• Vejdirektoratet har cirka 250 saltspredere og cirka 600 sneplove, som kan gå i aktion.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk