Både person- og varebiler er hårdt udsatte for rustangreb om vinteren. Man skal rustbeskytte bilen hvert andet år, når de er over fire år gamle.

Synsvirksomheden Applus Bilsyn syner en halv million køretøjer om året – og om foråret kan man konstatere mange slid- og rustskader, der kommer ind til syn.

Rustbeskytter man sin bil jævnligt, kan man undgå rustskader – og spare mange penge, siger man hos Applus Bilsyn, der anbefaler, at man rustbeskytter til person- og varebil hvert andet år, når den er blevet over fire år gammel.

Vinteren den hårdeste tid

”Vinteren er den absolut hårdeste tid for bilerne. Formentlig opstår fire ud af fem rustskader på biler i denne tid. Især biler uden nævneværdig rustbeskyttelse er udsatte. Er der allerede begyndende tegn på rust så som mindre rustpletter, f.eks. på undervognen eller skærmene, er der overvejende sandsynlighed for, at rusten vil udvikle sig hen over vinteren. Den bedste måde at standse processen er ved at få bilen renset og rustbeskyttet,” siger teknisk chef hos Applus Bilsyn, Lars Kiholm.

En standardrustbeskyttelse koster omkring 4-5.000 kr. Spørgsmålet er så, hvor mange penge man reelt ”sparer” ved at rustbeskytte bilen nu – og dermed køre udenom nye rustskader.

Fastholder bilens værdi

”Det er naturligvis individuelt og skal ses i forhold til rustskaderne på den pågældende bil. Når det er sagt, er det vores vurdering, at gennemsnitlige rustskader og almindelige rustudbedringer på en bil som regel koster fra 8.000-15.000 kr. De penge sparer man. Samtidig fastholder man bedre værdien af bilen,” siger Lars Kiholm.

Bilernes fabriksbeskyttelse mister sin styrke på sigt, når det beskyttende lag slides og tørrer ud.

_

Faktaboks: Næsten umuligt selv at tjekke for rust
Rust på bilen kan komme alle vegne. Mest udsat er undervogn og hulrum, der løbende udsættes for vand, salt og stenslag. Med mindre du har forstand på biler, kan det være særdeles svært at vurdere, om rust truer din bils sikkerhed. Ifølge Teknologisk Institut kan rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul gøre bilen mindre sikker.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk