Herhjemme går det bedre end nogensinde med salget af Ford Transit – med flere år på førstepladsen, ofte med salgstal dobbelt så store som nummer to på listen.

Den ikoniske varebil har på søndag 50 års jubilæum. 9. august 1965 forlod den første Transit fabrikken i Langley i britiske Berkshire. I dag ved de fleste, hvad man taler om, når man siger en Transit varebil.

I mange år har den toppet Europas salgslister – og bilen har i lige så mange år har prædikatet som den mest stjålne varebil og også tyvenes foretrukne bil. Vigtigst er dog, at det også er en af erhvervslivets foretrukne varebiler.

Projekt Redcap
I begyndelsen af 60’erne kunne Ford-ledelsen  se, at behovet for en stor og hurtig varebil – med større nyttelast end tidligere – var stigende – modsat datidens mindre varebiler. Projektet blev kaldt ”Projekt  Redcap.”

Dengang var det en varebil til Europa – nu kører bilen mange steder i verden. Senest er den nye 2-tons Transit blevet introduceret i USA. Succes i USA har også den mindre Transit Connect. Nyeste skud på stammen er den lille Transit Courier.

Dengang havde det britiske marked den mere kompakte Thames 400E Van, mens man hos Ford I Tyskland producerede den mindre Taunus Transit FK 1000 (fra 1953). Begge baghjulstrukne med 1,7 liters V4 benzinmotorer. Man blev enige om, at to biler skulle blive til én – Redcap.

To år tog udviklingsfasen
Brian Eckersley, der var produktudvikler hos Ford i Storbritannien, forstod at samle de mange britiske og tyske ingeniører og udviklingsfolk, så alle var tilfredse – både og så kundernes behov kunne blive opfyldt.

Det tog to år at udvikle den første Transit – og succes’en fortsætter.

”Til dato har vi produceret otte millioner Ford Transit, og bilen sælges i 120 lande verden over. Transit holder lyset tændt hos Ford – med dens store succes,” fortalte vicepræsident for salg hos Ford i Europa, Peter Fleet, ved et møde med Van of the Year juryen i Fords europæiske hovedkontor i Dunton udenfor London for nylig.

Mange titler
Ford Transit har vundet titlen International Van of the Year tre gange siden prisen blev indstiftet i 1992 – det var i årene 2001, 2007 og i 2013 – senest Ford Transit Custom. Ford Transit Connect vandt prisen for første udgave i 2003 og for den nye udgave i 2014.

I begyndelsen blev Transit bygget til europæiske kunder på fabrikken i Langley. Siden kom Fords fabrik i Southampton med – og senere blev en stor del af produktionen udført på Fords belgiske bilfabrik i Genk. I dag bygges Ford Transit på de europæiske markeder i Tyrkiet.

VOTY.dk har tidligere været i Dunton og har prøvet en række af de ældre Transit modeller. Disse klenodier er samlet i en særlig workshop, hvor også mange andre af Fords legendariske bilmodeller er samlet og bliver holdt vedlige af en lille team af eksperter.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk