Redning Danmark i Svendborg har netop sat en ombygget Iveco EuroCargo i aktion som bjærgningskøretøj på Fyn.

Lastbilen har grill og 13 tons wirespil fra det hollandske firma De Groot, så den kan håndtere både personbiler, autocampere og varebiler.

Fleksibelt køretøj

”Den nye bjærgningsbil er meget fleksibel og udrustet, så den bl.a. kan håndtere både personbiler, autocampere, ladbiler og kassevogne. Vi har prioriteret, at det skulle være et allround køretøj, som er manøvredygtigt, og som nemt kan komme frem, uanset om opgaven er midt i tæt bytrafik eller ude på motorvejen,” siger Per Brandt, direktør for Redning Danmark.

Redning Danmarks nye køretøj er opbygget på en Ivecos Eurocargo ML180E28 med 12-trins automatgear. Desuden byder førerkabinen på god komfort takket være ergonomiske sæder, klimaanlæg og mange opbevaringsmuligheder.

Otte tons belastning i grill’en

Bilen kan køre med otte tons belastning i grill’en bagpå. Dermed kombinerer den mellemklassemodellens manøvredygtighed og fleksibilitet med en styrke, der normalt kræver en tungere lastbil. Den kan derfor også komme minibusser til undsætning, uden at det skaber problemer med højdekravene.

Redning Danmark har efterfølgende monteret udvendige værktøjsskabe til det forskellige hjælpeudstyr, som effektiv vejservice kræver.

Løser de fleste opgaver

”Bjærgningskøretøjet er i stand til at løse de fleste opgaver og er vi finder den hurtigere og mere manøvredygtig end en fire hjulstrækker. Den vil kunne håndtere næsten alt, så længe den står på fast grund,” siger Per Brandt.

Det nye bjærgningskøretøj er leveret fra Iveco i Odense, og det er første gang i Danmark, at man udviklet en så specifik opbygning.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk