Den første lastbil, der har fået monteret HMF’s nye 9520-serie kran, er en ny DAF , er en ny fire-akslet DAF CF til K. Hansen Transport A/S i Vejen.

En ny og helt speciel fire-akslet DAF CF er netop blevet leveret til K. Hansen Transport A/S i Vejen.

Og ikke nok med, at det var DAF lastbil nummer 20, der er leveret til Vejen vognmanden fra virksomheden ”Lastbilmægleren v. Carsten Lykke” – der var også tale om en verdenspræmiere på HKF’s nye 9520-kran-serie.

Med den nye DAF CF 480 fulgte også en ny tre-akslet HFR påhængsvogn.

Både CF- og XF udgaver

Den store ordre på 20 DAF lastbiler består af et bredt udvalg af trækkere og forvogne af både CF- og XF-serierne med forskellige typer opbygninger.

Den seneste levering handler som sagt om en DAF CF 480 – og af typen FAX 8×2/6, dvs. en fire-akslet forvogn med to styrbare foraksler, én trækaksel samt en styrbar bogieaksel monteret efter trækakslen.

HMF 9520 K8-kranen er sat i normal drift både på det danske marked og på verdensmarkedet, men kom først til levering i Vejen. CF 480’eren kører i fast kombination med den nye tre-akslede påhængsvogn med dobbeltdæk fra HFR i Rødekro.

Stort puslespil

”Igennem det seneste år har vi gennemført store investeringer i nyt rullende materiel. Det har været et meget stort puslespil, for de mange nye lastbiler er blevet specificeret og skræddersyet til mange forskellige formål,” siger Preben Jørgensen, der er ansvarlig for indkøb af materiel hos K. Hansen Transport.

Carsten Lykke har ud over specificering af de mange forskellige lastbiltyper også haft ansvar for at koordinere opbygning, lakering, klargøring og levering af bilerne.

Det har betydet utallige møder med alle involverede parter bag alt fra chassiser til lad-opbygninger, kraner, påhængskøretøjer og lakering.

Ekstra udfordringer

Han har dermed været dybt involveret i at få puslespillet til at gå op, og med den sidste levering i den store ordre er det lykkedes.

”Vi har fået leveret bilerne i en periode, hvor transportbranchen og dermed også lastbilbranchen har haft rigtig travlt. Det har givet både os og Carsten Lykke en række ekstra udfordringer, men alt taget i betragtning er det gået rigtig godt. Både vi og chaufførerne er glade for de nye DAF-lastbiler, der har givet både effektiviteten og driftsøkonomien i vores vognpark et markant boost,” siger Preben Jørgensen.

Kran- og montageopgaver

DAF CF 480’eren med den store HFM 9520-kran skal bl.a. bruges til kran- og montageopgaver i byggebranchen.

9520’eren er en videreudvikling af den i branchen velkendte 8520-kranserie, der nu har fået større løfteevne, mere forbedret styring samt en række nye funktioner som f.eks Power Hoist – automatisk indkøring af spil, samt Power Swing – to-gears svingsystem for mere glidende, stabil og effektiv drift.

Kranen er udrustet med HMF’s eget EVS-stabilitetssystem, der løbende overvåger køretøjets stabilitet og øger kranens arbejdsområde ved at indregne køretøjets stabilitetsforhold fra bl.a. lasten på ladet. HMFs sikkerhedssystem RCL er også opgraderet med de to nye funktioner PCC og PFC.

Otte hydrauliske udskud

PCC (Progressive Crane Control) dæmper både mekaniske og hydrauliske svingninger ved pludselige bevægelser, mens PFC (Progressive Flow Control) styrer olieflowet, når driften kræver mere flow, end pumpen kan levere, så ingen kranfunktioner går i stå.

Kranen har otte hydrauliske udskud plus seks hydrauliske udskud på fly-jib’en. Som noget specielt for denne nye 9520-kran er, at to af de otte udskud har udskudscylinderen placeret inde i udskudsarmene.

Skræddersyet

Den tre-akslede påhængsvogn er også udrustet med avancerede funktioner, som gør den mere effektiv. HFR har monteret hydraulisk udtræk i bagenden på det nedbyggede påhængsvogns-chassis, mens Hedensted Ladfabrik har bygget ladet inkl. det aftagelige dobbeltdæk.

Blandt de arbejdsopgaver, som den nye CF 480’er er skræddersyet til, er montagearbejde med fly-jib af store vinduespartier i etagebyggeri, samt levering og løft af tagpap til stor højde og til maskintransport – takket være kranens højere løftemoment.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk