Volkswagen har haft succes med deres Passat model – ikke mindst til erhvervslivet. Den klassiske stationcar vil generelt altid have et stort publikum herhjemme og i hele Norden, og de faste tilhængere kan nu ånde lettet op.

For som led i elektrificeringen vil Volkswagen holde fast i den klassiske stationcar med den kommende ID.7 Variant – eller stationcar, som vi jo kalder bilformen.

Prototypen – og der er kun bygget én enkelt af dem – var i forgangne uge på kort besøg i Volkswagens City Studie på Rådhuspladsen i København.

Ingeniøren og pc’en

”Den har fået det foreløbige navn ID. Space Vizzion concept car,” fortæller leder af den danske Volkswagen-importørs event-studie, Trine Krastrup, til VOTY.dk.

Bilen kom ganske hemmeligt op til Danmark i en lastbil med en tysk ingeniør og hans bærbare pc. Via den kunne han åbne og lukke døre og bagklap på bilen. Og så drog han hjem igen – og efterlod bilen med åbne døre, men lukket bagagerum. Og de kan kun åbnes og lukkes af samme pc.

”Jeg spurgte mere end én gang, om jeg ikke måtte låne hans pc under bilens visit – så vi kunne lukke op for døre, frontklap og bagklap for kunderne – men det kunne der ikke være tale om,” fortæller Trine Krastrup.

Stationcar i 2024

ID.7 som stationcar ventes først i måske andet kvartal 2024, men allerede i efteråret præsenteres den 5-dørs hatchback model. Alle kører med 1-trins automatgear.

Bilerne kommer både med baghjulstræk med 279 hk via en elmotor integreret i bakakslen – og firehjulstræk kaldet GTX – med samlet 340 hk – via yderligere en elmotor på 102 hk ved forakslen.

Momentet opgives til 550 Nm. Topfart 175 km/t og den når 100 km/t på 5,4 sekunder (med firehjulstræk).

700 km rækkevidde

ID.7 vil kunne præstere op til 700 km rækkevidde med 77 kWh batteri mellem akslerne – og ladetiden er mellem 10- og 80 pct. på under en halv time.

Lade-kapaciteten er 11 kW og der kan lades med 170 kW med AC lader og 200 kW med DC lader.

Blandt detaljerne ved bilen er Head-Up-display, hvor de vigtigste informationer projekteres op på forruden. Førerpladsen er helt digital – med 15 tommer touchscreen. Bilen har bl.a. intelligent klimaanlæg.

Fem meter lang

ID. Space Vizzion er elegant – og materialevalget er af høj kvalitet. Interiøret på prototypen virker dog lidt sterilt.

ID. Space Vizzion måler 4,96 meter i længden, 1,90 meter bredden og 1,97 meter i højden. Akselafstanden er på 2.965 meter – og bagagerummet med bagsæderne i behold er oplyst til 586 liter.

Så der er masser af plads inden døre – og som Van vil den (som ID.4 Van i dag) byde på oceaner af plads til pakker og materialer.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk