DAF åbner inden længe en ny samlefabrik for elektriske lastbiler i Eindhoven – produktionen af modellerne XD- og XF Electric påbegyndes til foråret. De får en rækkevidde på over 500 kilometer.

DAF XD- og XF Electric blev lanceret på IAA-messen i Hannover i september 2022. De fuldt elektriske PACCAR drivlinjer leverer ydelser på mellem 170- og 350 kW (210-480 hk).

Den nye fabrik er placeret ved DAF Trucks hovedsæde i Eindhoven. Opførelsen tog 18 måneder, og de første XD og XF Electric lastbiler ruller af samlebåndet til foråret.

Flere tusinde el-lastbiler

DAF forventer, at produktionen vil stige til flere tusinde køretøjer om året over de næste år i overensstemmelse med den stigende efterspørgsel efter fuldt elektriske lastbiler.

Grundlaget for en DAF’s elektrisk lastbiler er en såkaldt glider – et chassis uden drivlinje, men med et førerhus. Glideren fremstilles på DAF’s primære lastbilproduktionslinje i Eindhoven.

4×2 trækkere samt 4×2- og 6×2 forvogne monteres på XD og XF Electric lastbiler i en ottetrins proces på den nye samlefabrik, som faktisk har to samlelinjer.

Bliver skræddersyede

Batteripakkerne samles på undermontagelinjen, mens alle højspændingskomponenter – herunder batterier og drivlinje – monteres på chassiset på hovedmontagelinjen.

Derefter udføres der grundige kontroller på de sidste stationer for at sikre, at lastbilen fungerer perfekt.

Som for alle DAF køretøjer bliver XD og XF Electric skræddersyet, så de passer til hver enkelt kundes ønsker. Derfor er de elektriske Paccar-drivlinjer modulopbyggede.

Fleksibel batteriplacering

Udover tilgængeligheden af to Paccar EX-motorer (med seks forskellige ydelsesværdier) kan batteripakkerne også monteres i forskellige positioner på chassiset, afhængigt af kundens behov. Dette garanterer maksimal fleksibilitet for karosseri-byggerne.

DAF tilbyder et udvalg af batteripakker gennem en modulær tilgang.

Den mindste pakke indeholder to “strenge”, som tilsammen har en kapacitet på 210 kWh, og tilbyder en rækkevidde på op til 200 kilometer. Den største har 5 “strenge” med en kapacitet på 525 kWh og kan opnå en rækkevidde på over 500 kilometer.

Lader 80 pct. på 45 minutter

De elektriske lastbiler er udstyret til hurtig opladning, og selv den største batteripakke kan oplades fra 0-80 pct. på lidt over 45 minutter.

Den spritnye DAF XD repræsenterer en ny standard inden for distributionssegmentet takket være dens sikkerhedsfunktioner og effektivitet samt den gode chaufførkomfort.

Samme DNA

Derfor var det ikke overraskende, at DAF XD-serien netop på IAA messen i efteråret blev kåret som “International Truck of the Year 2023″ og dermed fulgte i sporene på DAF XF, XG og XG⁺, som blev valgt til International Truck of the Year 2022”.

Den DNA, som findes i DAF XD, XF, XG og XG⁺, finder man også i de nye XD Electric og XF Electric udgaver, er meldingen fra den hollandske lastbilsfabrik.

DAF Trucks er datterselskab af den amerikanske Paccar koncern, der også bygger Kenworth- og Peterbilt lastbiler.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk