Det er en rigtig ”Danmarks-bil”, som ”Brdr. A. R.” i Skuldelev ved Frederikssund i sjællandske Hornsherred fik leveret i sidste måned – omend at lastbilen kommer fra Scania-fabrikken i svenske Södertälje.

Bilen er nemlig solgt af lastbilsælger Lars Pedersen hos Stiholt i Thisted i Nordjylland, opbygget af Fyns Karosseribyg i Odense på Midtfyn og skal køre i Storkøbenhavns-området samt på Østsjælland. Og så er den malet i rød og hvid.

Skuldelev-vikingeskibene

Skuldelev er ellers især kendt for de fem Skuldelev vikinge-både, der blev udgravet i Roskilde Fjord i 1962. Fundet  var så betydningsfuldt, at det blev opført et specielt museum til det:  Vikingeskibsmuseet i  Roskilde.

De fem Skuldelev-skibe blev for 1.000 år siden sænket for at skabe en spærring og dermed en bedre kontrol af adgangsvejen til Roskilde.

Men faktisk var et par af skibene oprindeligt fragt- og handelsskibe – Skuldevej 3 endda bygget til fragt af varer i de indre danske farvande og i Østersøen. Så en slags forløber for dagens lastbil.

Ny lastbil til Aksel

Tilbage til Danmarks-bilen: Bag det komplette firmanavn ”Brdr. A. R. Transport & Handel ApS” gemmer der sig to vognmandsbrødre, Aksel- og Rasmus Aadgaard Larsen, der kører i hver sin lastbil, mens en lille håndfuld chauffører kører i virksomhedens øvrige fire lastbiler.

Det er Aksel Aadgaard Larsen, der netop har fået leveret en ny Scania R 770 B8x4/4, der er opbygget efter alle kunstens regler – altså som i ALLE kunstens regler.

Fyns Karosseribyg (FKB) har monteret en Palfinger PK29.502 TEC7-kran, et Meiller RS26.60 TSK kroghejs samt et VBG kærretræk til en 3-akslet overføringskærre fra Kelberg, som bliver leveret om kort tid.

Kran-grab opgaver

Lastbilen skal især anvendes til traditionelle kran-grabopgaver for bl.a. vandforsynings- og spildevandsselskabet Novafos, der ejes af ni kommuner i Storkøbenhavn.

”Jeg har valgt en ”old-school”-stil til R 770’eren med fladt tag på sovekabineførerhuset, ”gammeldags” tagbagagebærer med lysskilt forrest samt solskærm fra den klassiske Scania Streamline 3-serie,” siger Aksel.

Dertil kommer udvendige tryklufthorn, et par Michelin-mænd og små markeringslygter lige over sidespejlene med hvidt lys fremad og rødt lys bagud fra Scanias 2- og 3-serie.

Slutklargøring i Thisted

Efter levering af chassiset til Fyns Karosseri Byg og opbygning med kran, hejs, værktøjskasser og bagende er bilen kørt til maler hos OJ Autolak i Odense og derfra til FL Buur i Vrå for knappolstring til den store guldmedalje.

Stiholt i Thisted har stået for slutklargøring inden levering samt udarbejdelse af en konkurrencedygtig serviceaftale i samarbejde med importøren.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk