Ford Trucks, der blev introduceret i Danmark på transportmessen i Herning i april måned, har netop løftet sløret for en “lillebror” til den store Ford F-Max.

Ford F-Line er navnet på lastbilsserien, som må køre med op til 40 tons totalvægt – men med lidt mindre motorer.

Den nye serie, der lanceres i begyndelsen af 2024, omfatter tre segmenter: Road, tractor og construction – det vil sige både som chassis, trækker og entreprenørbil. Nyt fra Ford er en længe ventet 6×2 udgave til F-Line – som endnu ikke fås til F-Max.

Opkobling

Med ConnecTruck, som også tilbydes i F-LINE-serien, kan kunderne til enhver tid oprette forbindelse til deres køretøjer via webportalen eller fra deres mobiltelefoner.

Her kan man tilgå fjerndiagnosticering og softwareopdateringer, takket være opkoblede køretøjsteknologier.

Inspireret af F-Max

Designet i kabinen er ny i forhold til F-Max – men bilens udvendige design er inspireret af F-Max.

F-Line er dog 30 cm smallere og med skarpere lygter og nye dør- og spejlbeklædninger. Adgangen til det lidt lavere førerhus er også lettere end i F-Max.

Adaptiv fartpilot

Fabrikken nævner selv bilens 9-tommer multimediedisplay og nyt rat med kontrolknapper. Af assistentsystemer kan nævnes adaptiv fartpilot, fjernlysassistent, nødbremsesystem, blindvinkelassistent, skiltegenkendelse, bakkamera – samt alkolås som standardudstyr.

Med F-Line får HEJ-Gruppen, der importerer de tyrkisk byggede Ford lastbiler til Danmark, en væsentlig fordel gennem et større produktprogram.

Specialudgave af F-Max

Sammen med F-Line har fabrikken også lanceret en designudgave af F-Max – dog med samme 500 hk drivline – med betegnelsen F-MAX Select.

F-Max blev iøvrigt kåret til International Truck of the Year for 2019.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk