I oktober lancerer Toyota i Danmark den nye kompakte Yaris Cross, der er en SUV i det populære B-segment.

Bilen, der også vil kunne fås som Van, koster som personbil 225.000 kroner – og som Van nok tæt på 150.000 kroner.

Produktionen er netop sat i gang på Toyotas bilfabrik i Valenciennes i det nordlige Frankrig.

Sammen med Yaris

Her skal den produceres side om side med Toyotas mest populære model i Europa, Yaris, der tidligere i år sikrede sig titlen som Årets Bil i Europa 2021.

Med de to bilmodeller på produktionslinjen vil der fremover hvert år trille hele 300.000 nye biler ud fra Toyota-fabrikken i Frankrig.

Toyota har investeret over 400 mio. euro – svarende til tre mia. kr. – for at gøre sin fabrik i Valenciennes i det nordlige Frankrig klar til at producere den helt nye bil.

300.000 biler om året

Med de to modeller på produktionslinjen øger Toyota kapaciteten på fabrikken til 300.000 biler om året.

Mens Yaris var den første, er Yaris Cross den anden model, der er baseret på Toyotas kompakte GA-B-platform, og den ottende model produceret i Europa bygget på en platform baseret på den roste TNGA-filosofi.

TNGA står for Toyota New Global Architecture og er synonym med bedre køreegenskaber, større køreglæde, øget praktikalitet, høj sikkerhed og et skarpt design, som fabrikken udtrykker det.

Samme motorteknologi

Netop designet på Yaris Cross er udviklet til at imødekomme de europæiske kunders behov i den kraftigt voksende kompakte mini-SUV-klasse (B).

Derudover fås alle udgaver af Yaris Cross med Toyotas nyeste og fjerde generation hybridteknologi med samme økonomiske, tre-cylindrede 1.5-liters hybridmotor med 116 hestekræfter, som man også kender fra Yaris.

Det er helt i tråd med Toyotas planer om, at ni ud af ti solgte biler fra Toyota i Europa inden 2025 skal være elektrificeret.

Lokal produktion

”Introduktionen af Yaris Cross er vigtig, da den ikke kun bidrager til Toyotas konkurrenceevne, men den styrker også vores strategi om at producere lokalt og maksimere produktionskapaciteten for at nå målet om at øge vores europæiske salg fra de nuværende 1 million biler til 1,5 millioner biler inden 2025,” siger Marvin Cooke, der er ansvarlig for Toyotas produktion af biler i Europa.

Faktisk har Toyota i år taget endnu et skridt på vejen mod øget lokal produktion i Europa.

Hybridteknik fra Polen

Det skete, da den japanske koncerns fabrik i Polen begyndte produktionen af hybridteknologi og elmotorer, som begge skal være med til at supplere den 1.5-liters benzinmotor, som ligger i hybridudgaverne af både Yaris og den kommende Yaris Cross.

Med indtoget af Yaris Cross på Toyota-fabrikken i Frankrig er kapaciteten ikke tilstrækkelig til at kunne imødekomme den betydeligt stigende efterspørgsel på Yaris.

Bygges også i Tjekkiet

Derfor har Toyota også investeret i at øge kapaciteten og modernisere sin fabrik i Tjekkiet, så Yaris fremover både vil blive bygget i Frankrig og i Tjekkiet.

Toyota-fabrikken i Frankrig vil med Yaris og Yaris Cross på produktionslinjen køre med treholdsskift og beskæftige omkring 5.000 ansatte.

Yaris Cross kan allerede bestilles herhjemme nu. Man kan læse mere om bilen og dens specifikationer på toyota.dk.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk