Shippingfirmaet Samskip og udviklingsfirmaet DSM – begge fra Holland – har udviklet en ny letvægts-container med navnet HighQ.

Udviklingsarbejdet har været i gang siden 2009 og har fokus på brændstofbesparelser og let betjening.

Containeren er 20 pct. lettere end en standard stål-container. Det skyldes brug af kompositmaterialer. Den første 45 fods HighQ-container blev allerede certificeret af Lloyd’s i juni 2011 – og Samskip har nu foretaget test af containeren det seneste år på virksomhedens mange ruter.

Aerodynamisk form
Field-testen har omfattet tre containere, og alt gik efter bogen, oplyser de to udviklere. Den lettere vægt betyder højere nyttelast, som er væsentligt ved transport på bil og bane – og derigennem bedre indtjening. Desuden spiller containerens aerodynamiske form en stor rolle for skibenes brændstoføkonomi.

Containerens flade sider gør det lettere at laste og losse godset. Containeren er også lettere at gøre ren – og snavs sætter sig ikke så let fast på siderne. Der har også været fokus på at styrke containerens hjørner, så man lettere undgår skader på taget under håndtering. Det betyder at containeren har længere levetid samt at man i større grad undgår brækage – altså skader på godset.

Klar til brug næste år
Øverste operative chef hos Samskip Multimodal, Diederick Blom, tror meget på den nye container, som er blevet testet i ekstreme situationer.

“Vi er meget tilfredse med det tætte samarbejde med DSM, hvor vi har delt vores ekspertiser – og vi ser frem til at tilbyde de nye containere til vores kunder til næste år, siger Diederick Blom.

DSM har ydermere arbejdet sammen med industrielle designere for at udvikle den nye container.

”Den nye container er et godt eksempel på, hvordan vi i DSM bruger vores innovative styrke til at opnå bæredygtighed i samfundet. Brugen af komposit-teknologi mindsker skader på miljøet allerede ved produktionsfasen – og fortsætter med det i hele containerens levetid, siger Theo Jongeling, Business Manager, HighQ™ containers, hos DSM.

Samskip og DSM
Samskip Multimodal opererer dør-til-dør service mellem 30 lande i Europa. Omsætningen i 2011 for gruppen var på mere end 4 mia. kr. Man stod for transport af mere end 13.000 containere.

DSM er et udviklingsfirma I Holland, som både arbejder med sundhed, ernæring og materialer – hvor man udnytter de nyeste videnskaber med behørig fokus på bæredygtighed.

Selskabet arbejder meget bredt sammen med industrien – bl.a. indenfor fødevarer, medicin, alternativ energi, bilbranchen, elektronik og lakker. De 22.000 medarbejdere genererer en årlig omsætning på knap 68 mia. kr.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk