En helt ny løsning til styring af mobil batteri ladestyring i varebiler er netop præsenteret af varebilsindretningsfirmaet Bott. Det sker i samarbejde med producenten af bl.a. elektriske save – Andreas Stihl.

Målet med løsningen er at fremskynde og forenkle opladningsstyringen for batteridrevne værktøjer betydeligt.

På den måde ønsker de to virksomheder at gøre det både mere økonomisk, mere miljørigtigt og mindre støjende bl.a. at benytte værktøjer direkte fra varerummet i varebiler.

Fire- til 56 batteripladser

Bott vario3 drevet af STIHL køretøjsreoler er modstykket til bottTainer drevet af STIHL, som har været tilgængelig siden begyndelsen af 2022 – og er beregnet til installation på blokvogne.

Opladere fra STIHL AP-systemet er til formålet integreret i bil-indretningssystemet. Afhængigt af konfigurationen kan mellem fire- og 56 batteriladepladser bruges i varerummet.

Ud over placeringen af opladerne er designet af resten af udstyret også individuelt. I første omgang har man udviklet Bott vario3 til bl.a. anlægsgartnere.

Intelligent styring

Det giver brugerne et køretøj, der er designet til transport af visse typer udstyr, driftsmaterialer eller tilbehør – såsom AR-bagmonterede batterier, for eksempel.

Opladningen sker via et udvendigt stik på varebilen, og hvis det tilsvarende ladekabel er tilsluttet et Schuko- eller CEE-stik, forsyner det alle indbyggede opladere med strøm efter hinanden.

Systemet styrer intelligent strømforsyningen for at gøre batterierne klar til brug igen på kortest mulig tid. For eksempel giver det mening at tilslutte køretøjet til elnettet natten over eller – hvis der er opladning tilgængeligt – under arbejdet.

Lettere at holde orden

Fordelene ved løsningen betyder tidsbesparelser før og efter brug. Batterierne kan forblive i køretøjet til opladning, og de behøver ikke at blive sat ind eller ud.

Fjernelse er kun nødvendig til brug med det tilhørende udstyr. Ligesom bottTainer, der som nævnt drives af STIHL, beskytter bott vario3, drevet af STIHL-køretøjsreolerne, batterierne mod vejr, tyveri og transportskader.

Det gør det samtidig lettere at holde orden og forhindrer, at individuelle batterier glemmes eller ikke oplades.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk