I 2022 voksede markedet for tunge elektriske lastbiler over 16 tons i Europa med 200 pct. til 1.041 enheder – og Volvo Trucks har ifølge den svenske producent den højeste andel af dette marked.

“Volvo Trucks er således markedsleder i Europa med en andel på 32 procent af markedet for tunge elektriske lastbiler over 16 tons,” er meldingen fra Volvo-ledelsen.

Halvdelen af markedet i USA

Men i fjor voksede antallet af tunge elektriske lastbiler ikke alene hurtigere end nogensinde før på vejene i Europa – det gælder også i USA. I Nordamerika var tæt på halvdelen af alle elektriske lastbiler der blev solgt i fjor en Volvo-lastbil.

På nuværende tidspunkt har Volvo Trucks siden den første elektriske Volvo lastbil rullede af båndet i 2019 har alene solgt mere end 4.300 elektriske lastbiler globalt i mere end 38 lande.

Den svenske lastbilproducent er besluttet på at lede overgangen til elektriske lastbiler.

Vil være katalysatoren

”Vores markedsledende position i 2022 – ikke kun i Europa men også i Nordamerika og øvrige markeder – er et bevis på, at vi vil lede denne overgang,” siger Roger Alm, Præsident for Volvo Trucks.

Selv om markedet for elektriske lastbiler stadig er forholdsvist lille, så er tendensen klar: Mange af Volvos kunder starter nu deres eget skift mod elektrificering.

”Vi har til hensigt at være katalysatoren for denne overgang og sigter mod, at halvdelen af vores globale salg af nye lastbiler skal være elektriske i 2030,” siger Roger Alm.

Bredeste modeludvalg

Volvo-chefen fortæller, at man i øjeblikket tilbyder branchens bredeste modeludvalg – med seks modeller af serieproducerede elektriske lastbiler.

Anvendelsen af køretøjerne foregår til en lang række forskellige kørselsopgaver – det vil sige både lokalt og  regionalt.

“Vi har nu en produktportefølje, der kan dække de fleste typer kørselsopgaver for alle slags kunder. Ser vi på mønstrene for gods- og varestrømme, er det muligt at elektrificere næsten halvdelen af alle disse transportopgaver med vores nuværende modeller af elektriske lastbiler,” siger Roger Alm.

Fakta Volvo Trucks Electric:
• Alle referencer til “Europa” omfatter EU inklusive Norge og Schweiz.
• Volvos markedsandele og overordnede vækstdata for tunge elektriske lastbiler i Europa (over 16 tons totalvægt) omfatter indhold leveret af virksomheden ”IHS Markit.”
• Med Nordamerika menes USA og Canada. Data for Volvo Trucks’ markedsandele for Nordamerika omfatter indhold leveret af Volvo Trucks North America.
• Udtalelsen om at ”det er muligt at elektrificere næsten halvdelen af alle disse transporter” er med reference til Eurostat statistikken “Road Freight Transport by distance” som viser, at tæt på halvdelen af alle transporter på vejene i Europa har en distance på under 300 km.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk