En ny spændende Ford Ranger Raptor vil se dagens lys i 2019 – og Ford i Sydafrika har allerede proklameret en investering på cirka 4,5 mia. kroner til at øge kapaciteten på Fords to fabrikker i landet.

Allerede nu er man i gang med i udvidelser i motorfabrikken i Struandale, hvor et helt ny dieselmotorprogram er under udvikling.

Samtidig er man i gang med at øge kapaciteten for den nuværende Duratorq TDCI motor, som bl.a. bruges i den nuværende Ranger. Således med 22 ændringer i forhold til den nuværende maskine.

Eksport til Europa

Den forbedrede motor skal bl.a. anvendes i de Ranger modeller, der eksporteres til Europa.

Næsten 4.000 kvadratmeter fylder den nye motorfabrikshal, hvor produktionen officielt går i gang i fjerde kvartal 2018. Her skal der bygges 120.000 motorer om året.

Struandale motorfabrikken vil være stedet, hvor alle Duratorq TDCi motorkomponenter til bl.a. Ranger bliver produceret.

Koordineres

Udvidelsen koordineres med produktionen af motorer på Fords fabrikker i Thailand og Argentina.

Dette placerer Fords sydafrikanske forretning i en central rolle i Fords globale netværk – og bekræfter på ny Fords forpligtelse til udvikling af bilindustrien dels lokalt i Sydafrika og endnu bredere i Mellemøsten og hele den afrikanske region.

Med 2,2 liter motortyperne vil det blive til 56 varianter af Duratorq TDCi motoren i fjerde kvartal i år.

280.000 motorer

Det betyder en forøgelse af produktionen fra 254.000- til 280.000 motor-komponenter.

Samlet bliver det til en forøgelse fra 115.000- til 130.000 motorer om året.

For at styre produktionsudvidelsen og kvaliteten af de to dieselmotor programmer, er der blevet bygget et lager på knap 5,5 tusind kvadratmeter.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk