Renault Trafic kommer i september i tredje udgave. Den nuværende udgave kom i 2001 – og blev kåret til Van of the Year samme år sammen med søstermodellen Opel Vivaro. Herhjemme blev de kåret til Årets Varebil året efter.

Siden 1980, da den første version af varevognen Renault Trafic så dagens lys, er der solgt mere end 1.6 mio. eksemplarer. Tredje generation er proppet med spændende nyheder.  
 
En af de andre store nyheder i Trafic er motorudvalget. Der kommer fire forskellige motorer: 90-110-120 og 140 hk diesel.

Nye motorer med 17 km/l
Alle motorer er baseret på den nyeste generation af Renaults 1.6 dCi motor. I 120 og 140 hk versionen er den med twin turbo og klarer i den mest økonomiske udgave knap 17 km/l. Fabrikken taler ikke om Euro 6 udgaver, men det er også først lovbefalet i 2016.

Varevognen præsenteres i begyndelsen af april i Amsterdam for pressen, og skal sælges i 50 lande over hele verden – blandt andet i Danmark, hvor den lanceres i uge 37 – i september.
 
Udefra kendes bilen på sit store Renault logo, som kendes fra den nye design- identitet/DNA fra Renault. Og med forlygter, der er smallere og en forrude, der har en større hældning. Indvendig er ergonomi og design er hentet hos Renaults personbiler.
 
270 udgaver
Den nye Trafic kan fås i 270 forskellige varianter, to forskellige højder og to forskellige længder. Trafic kan fås som almindelig varevogn, med lad og som bus.

Den nye Trafic er udviklet af Renaults LCV (varebil) eksperter – og den produceres på Renaults fabrik i Sandouville, som indtil nu primært har produceret Renaults mest luksuriøse personbiler. Søstermodellen Vivaro skal delvist også bygges på GM’s fabrik i Luton nord for London.

Der har også været produceres modeller hos Nissan i Barcelona – men Nissan præsenterer først deres afløser for Primastar senere på året, oplyser man hos Nissan.
 
Med produktionen af den nye Trafic i Frankrig fabrikeres alle Renaults varebiler nu i Frankrig. Kangoo produceres fra Maubeuge fabrikken nord for Paris og Master fra Batilly fabrikken ved Strassbourg.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk