Grandland-X er den næste SUX-crossover fra Opel. Bilen er bygget af Peugeot – på samme platform som 3008.

Om kun to måneder introducerer Opel den kompakte SUV lignende Crossland X, men allerede nu løfter Opel sløret for den næste crossover SUV, der har fået navnet Grandland X. Bilen bygges af Peugeot i Frankrig – på samme platform som Peugeot 3008.

Den 4,48 meter lange Grandland X er 20 centimeter længere end Mokka X og Crossland X. Den hører til den populære crossover-SUV klasse.

På europæisk plan har markedet for SUV lignende biler udviklet sig fra en markedsandel på kun syv procent i 2010 til nu godt 20 procent.

Masser af sikkerhed

Grandland X har et højt sikkerhedsniveau – blandt andet automatisk nødbremse med opbremsning også for fodgængere, advarsel ved uopmærksomhed bag rattet og mulighed for LED forlygter, avanceret parkeringsassistance, 360 graders kamera og Opel OnStar.

På komfortsiden kan man få ergonomiske forsæder, varme i rattet og varme i både for- og bagsæder.

En Opel nyhed er såkaldt Grip Control, der sikrer optimalt vejgreb. Chaufføren kan vælge mellem fem forskellige køreprogrammer, så kræfterne til forhjulene distribueres på en optimal måde – afhængig af, om bilen kører på sne, i mudder, sand eller på våde overflader.

Grandland X måler 4.477 millimeter i længden, 1.844 mm i bredden, 1.636 mm i højden og akselafstanden er 267,5 cm.

Grandland X får verdenspræmiere på biludstillingen i Frankfurt til september og kommer på gaden i Danmark i november. Bilen vil kunne fås på gule nummerplader – som søstermodellen Peugeot 3008.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk