Logistikfirmaet Girteka fra Litauen har netop bestilt 2.000 Volvo FH-lastbiler til levering i løbet af i år.

Virksomheden, som er en af Europas førende logistikvirksomheder, forventer gennem købet blandt andet at opnå øget chaufførkomfort, forbedret sikkerhed og reduceret brændstofforbrug.

Girteka Logistics har base i Litauen. Deres flåde på 15.000 lastbilchauffører og 8.000 lastbiler samarbejder i et netværk i både Europa og Rusland. Virksomheden prioriterer, att sikre en service af høj kvalitet, der dækker lange afstande, brændstofeffektivitet, sikkerhed og chaufførkomfort.

Reducerer miljøpåvirkning

Med den store investering vil man bidrage til øget sikkerhed på vejene samt reducere emissionerne.

”Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Volvo Trucks i vores rejse mod reduceret miljøpåvirkning og nul ulykker, ”udtaler Edvardas Liachovičius, administrerende direktør for Girteka Logistics.

Volvo Trucks lancerede sidste år en helt ny række lastbiler, herunder flagskibet til fjerntransport – Volvo FH. Blandt opdateringerne er bl.a. en ny digital brugergrænseflade, adaptivt fjernlys for en øget sikkerhed – og forbedret brændstofeffektivitet.

Valgt udgaver med I-Save

Derudover har kombinationen af den ekstra brændstofeffektive motor og de brændstofbesparende funktioner som I-Save gjort det muligt at reducere brændstofomkostningerne med op til 10 procent.

Af de 2.000 nye lastbiler til Girteka, vil en stor del af dem netop være FH med I-Save.

”Vi har testet Volvo FH med I-Save, og opdaget den store brændstofbesparelse, som er godt for både forretningen og for klimaet,” siger Edvardas Liachovičius

Samarbejde gennem 15 år

Girteka Logistics ser mega-investeringen som en fornuftig fortsættelse af et godt samarbejde, der har varet i over 15 år.

Volvo Truck har haft et langt forhold med Girteka Logistics, og er glade for virksomhedens beslutning om at investere i vores nye avancerede tunge lastbiler.

” Jeg ser frem til at arbejde sammen med Girteka Logistics på vejen mod mere bæredygtige transporter i alle aspekter, ”siger Roger Alm, præsident for Volvo Trucks.

Volvo-finansiering

Historisk set har Girteka Logistics finansieret de fleste af deres Volvo-lastbiler ved hjælp af Volvo Financial Services, og størstedelen af de 2.000 lastbiler, der er inkluderet i den nye aftale, vil følge den samme struktur.

Produktionsstart af Volvo Trucks nye tunge modelserie er sat til marts 2021, og de nye lastbiler vil blive leveret til Girteka Logistics i løbet af året.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk