En næsten fabriksny Volvo FH har de seneste dage prydet taget på Volvo Truckcenter på Taastrupgårdsvej i Taastrup. Den har afløst den nu 20 år gamle FH, der har klaret de 20 år med bravour.

Den nye FH er en 540 hestes udgave – eller rettere var. For Volvo har pillet det meste af drivlinen ud, så den ikke tynger taget så meget.

Der er tale om en før-serie model, der har været anvendt til test op til lanceringen – og den må af samme grund ikke komme ud på markedet. Hvad der skal ske med den gamle FH, vides ikke – men måske en samler kan bruge den.

Tradition fra Ole Sommer
Den nye FH skal løfte en lang tradition med både personbiler og lastbiler på taget af bygningen – en tradition som blev indført i tidligere ejer af værkstedet Ole Sommers tid og som efterfølgende er blevet et vigtigt kendetegn for Volvos aktiviteter i Taastrup.

Bygningerne i Taastrup kombinerer i dag Volvo Truck Center, der er forhandler og serviceværksted og hovedkontoret for en række af Volvos aktiviteter i Danmark, herunder både Volvo Busser Danmark A/S, VFS Danmark A/S og Volvo Group Trucks Danmark, der nu omfatter både Volvo Trucks og Renault Trucks Danmark.

Slut med køreture
Så man skal ikke forvente at kunne tage en lille prøvetur på taget af den nye Volvo FH, der stammer fra tests og forproduktion i Göteborg.

”Den skal aldrig ud at køre, og vi har da også afmonteret det meste af drivlinen, inden vi satte den på taget”, siger Servicechef Marcel Wolff-Matern.

Det krævede en kran at løfte den nye FH op på toppen af Volvo Truck Centers tag – men nu står den der til skue for forbipasserende bilister.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk