Af Finn Bruun

Lettere materialer til skibsbygning er blandt de seks grønne demonstrationsprojekter, som den maritime omstillingspulje nu giver penge til for første gang.

Fælles for de seks projekter er, at de bidrager til en mere grøn og energivenlig skibsfart. Den maritime omstillingspulje er en del af regeringens Vækstplan for Det Blå Danmark. Regeringen og Enhedslisten har afsat i alt 20 mio. kr. til puljen i 2013.

Puljen kan give penge til projekter, der demonstrerer nye ressourceeffektive, grønne maritime løsninger.

Godt for miljø og vækst
Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen siger, at de seks projekter er præget af en høj grad af medfinansiering fra erhvervets side. Det er et stærkt partnerskab, der kan bidrage til at realisere regeringens ambition om, at fremtiden for Det Blå Danmark er grøn.

“Vi giver penge til konkrete projekter, der kan være med til at fremme den grønne omstilling af skibsfarten. Det er godt for miljøet, og det er godt for væksten og beskæftigelsen i Det Blå Danmark, siger Annette Vilhelmsen.

Hun fremhæver, at nye internationale klima- og miljøkrav for skibsfarten betyder, at der vil være en stigende international efterspørgsel efter grøn maritim teknologi.

“Med omstillingspuljen vil vi gerne hjælpe danske virksomheders muligheder for at udvikle nye løsninger, der kan imødekomme den internationale efterspørgsel. Det skaber på sigt forhåbentlig også nogle nye maritime arbejdspladser i land, siger ministeren.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk